מיונז טבעוני ביתי

אפריל 5, 2015 מאת:

לא ייאמן כמה קל להכין מיונז טבעוני בבית, אפילו יותר קל מלהכין מיונז מביצים. אין כאן צורך באמולסיה וזילוף איטי של שמן אלא פשוט בטחינה קצרה של כל המרכיבים והוא גם, אין כיף, בריא יותר ונטול כולסטרול. אני אוהבת לתבל אותו במעט פפריקה מעושנת, כמובן אפשר להוסיף אילו טעמים שאתם רוצים. הכי חשוב – אל תשכחו להצטייד בחלב סויה נייטרלי לגמרי, אתם ממש לא רוצים מיונז מתוק.

2/3 כוס שמן צמחי (חמניות, תירס וכד')
1/3 כוס חלב סויה לא ממותק
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון (חלק או גרגירים)
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
1/4 כפית פפריקה מתוקה מעושנת

+ מעבדים את כל החומרים יחד בעזרת בלנדר מוט במשך כדקה, עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה של מיונז. טועמים ומתקנים תיבול. שומרים בקירור כשבוע.

מיונז טבעוני ביתי. צילום: אורי שביט

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

39 תגובות לפוסט

  1. אורית הגיב:

    האם ניתן להקפיא את המיונז ?

    • אורי הגיב:

      אני חוששת שלא, אבל לא ניסיתי. עדכני אם תנסי!

      • שיר נ. הגיב:

        הכנתי יצא טעים, זה ממש כמו מיונז אמיתי בטעמו,
        אבל ,,
        המרקם מעט דליל, לא הגיע למרקם סמיך,של מיונז,
        למרות שהקצפתי בבלנדר מוט במשך 2 דקות .
        השאלה היא, האם יש מה לעשות בכדי לשפר את הסמיכות ?

        • אורי הגיב:

          היי, בעקרון לא אמורה להיות בעיית מרקם.. והוא יוצא מאד יציב. לפעמים זה תלוי בסוג החלב, אני משתמשת באלפרו אדום וזה יוצא ממש חזק.

          • שיר נ הגיב:

            תודה.
            למרות שלא ממש הסמיך ,יצא מיונז ממש טעים ,
            ערבבתי אותו בסלט כרוב -וגזר, והיה טעים.

      • שרון הגיב:

        היי אור,
        האם ניתן להשתמש למיונז בשמן- זית ?
        (שהכי בריא מכול סוגי השמנים.)

        • אורי הגיב:

          אפשרי, אבל התוצאה תהיה "כבדה" מאד ובעלת טעם דומיננטי של שמן זית. אם את רוצה שמן בריא יותר, הייתי הולכת על שמן זרעי ענבים (המחיר שלו כמו של שמן זית)

    • שיר נ הגיב:

      הערה לתשומת הלב:
      לפני הוספת מיץ -לימון ,כדאי שתטעמו שהלימון חמוץ ולא מריר,
      בכדי שלא לקלקל את טעם המיונז.

  2. אייל הגיב:

    החלטתי להתעלם מהאזהרה של אורי וושמתי חלב סויה רגיל . יצא לי מיונז מתקתק
    מכיבן שעשיתי כמות שמספיקה לשנה אז יהיה לי הרבה-הרבה זמן להיזכר
    למה כדאי להקשיב בקולה של אורי שביט.
    זה המצב.

  3. נטע הגיב:

    היי! האם אפשר להשתמש בחלב שקדים/ אורז במקום?

  4. סתיו הגיב:

    הי אורי,
    האם ניתן להכין עם חלב צמחי אחר שהוא לא סויה?
    תודה

  5. טל הגיב:

    יצא מעולה, תודה!!
    עכשיו השאלה – מה עושים עם ליטר (פחות 2/3 כוס) של חלב סויה לא ממותק?

    • אורי הגיב:

      אני משתמשת בחלב הזה לכל דבר – עם הקפה/תה (אוהבת את זה שהוא נייטרלי ולא ממותק), בעוגות, בשייקים.. מה שבא 🙂

  6. תמר הגיב:

    היי אורי! 🙂
    אני חושבת שאלפרו שינו את המינונים בחלב הסויה הלא ממותק (האדום), אולי מהלו אותו, כי בזמן האחרון כשאני מכינה את המיונז שלך (הגאוני!) יוצא לי ממש מיימי. גם ברוטב חצילים שלך לניוקי (המהמם!) יצא לי מיימי יותר בפעם האחרונה. מצד שני, אתמול אחרי 2 נסיונות כושלים, החלטתי תוך כדי יאוש לנסות פעם אחרונה ופתאום הוא התגבש לי, עדיין לא כמו פעם אבל עבר את שלב הנוזליות. יכול להיות שזה עניין של טמפרטורה של החלב בתחילת העבודה איתו? או שגם את שמת לב לעניין הזה בלי קשר?

    • אורי הגיב:

      היי, לא מכירה את התופעה אבל מזמן לא ניסיתי להכין.. אני בספק אם המתכון שונה. אני חושבת שעדיף לעבוד עם חלב בטמפרטורת החדר אבל זה לא אמור להשפיע עד כדי כך שהמיונז לא יתגבש. בכל מקרה, אם את לא רוצה לקחת סיכון, תכיני את המיונז בשיטה של זילוף איטי – ערבבי את כל החומרים חוץ מהשמן ואז תוך כדי הקצפה זלפי פנימה לאט לאט את השמן ליצירת אמולסיה, זה אמור להתגבר על הכל 🙂

  7. טל הגיב:

    יש אפשרות להוריד את כמות החרדל או שהמיונז יהיה דליל?

  8. אסתי הגיב:

    הי אורי,
    המתכון שלך למיונז יצא פנטסטי.קל לביצוע וטעים מאד מאד.
    בני שהפך לטבעוני ,ונאלץ עד כה לוותר על סלט תפו״א בגלל המיונז והביצים,שמח?והתענג כשהכנתי את הסלט עם המיונז שלך.
    איתו נהנו גם מי שאינם טבעונים.
    תודה רבה לך??

  9. אתי הגיב:

    כמה זמן אפשר להשאיר אותו במקרר עד שהוא לא ראוי לשימוש?

  10. תמר הגיב:

    האם ניתן להשתמש בשמן קנולה ?

    • אורי הגיב:

      בהחלט, אבל לדעתי פחות מומלץ וגם פחות טעים. אני הייתי משתמשת בשמן זרעי ענבים או שמן חמניות.

  11. דרור הגיב:

    אורי, הייתי סקפטי אבל עשיתי עכשיו ויצא נהדר ממש בלי בעיות!
    תודה!!!

  12. תגיל הגיב:

    הי ניסיתי עם חלב שקדים ( מחוסר ברירה) וזה יצא כן יצא טוב . טיפונת פחות מוצק מאשר כשעשיתי עם חלב סויה אבל כן מחזיק

  13. ליבי הגיב:

    היי אורי
    השתמשתי בחלב "סויה לייט" של תנובה. ופעלתי לפי המתכון. ויצא לי ממש דליל…כמו מים …זה לא הטמצק… יש סיבה?

    • אורי שביט הגיב:

      היי ליבי, סביר להניח שיש בחלב הזה פחות חלבון ומצד שני כל מיני חומרים מוספים למיניהם.. לכן צריך להשתמש בחלב בסיסי ולא ממותק, רצוי מאד כזה שיש בו רק סויה ומים ובמקסימום קצת מלח. אם היית מצליחה, עדיין היה יוצא לך מיונז מתוק, שזה מניסיון אחד הדברים הלא טעימים בעולם 🙂

  14. תחיה אלסר הגיב:

    הכנתי סלט תפוחי אדמה עם מינז ללא ביצים. חצי כוס שמן, רבע כוס חלב סוייה לא ממותק, כפית חרדל (בפעם הבאה אוסיף כף.) פלפל שחור. הכל עורבב עם מקסר מוט עד שהחומרים עורבבו והתמצקו, נראה כמו מיונז, אבל טעים יותר, ולא עשיתי עוול לבעלי החיים. הכמות קטנה כדי לא להקפיא.

    • אורי שביט הגיב:

      נשמע בדיוק כמו שאני מכינה, נהדר!! אני לא מקפיאה בדרך כלל, מחזיק מעמד לפחות שבוע ומקסימום מערבלים שוב אם הנוזלים נפרדים.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות