סלט הפתעות עם שעועית מש מונבטת
לכולנו קשה להימלט מטחינה בלתי פוסקת מכל הבא ליד, בזכות יותר מדי שעות פנויות, יותר מדי זום, יותר מדי זמן קרוב מדי למקרר וגם מצב הרוח תורם את חלקו ברצון להתנחם בפחמימות. קיצר, הגיע הרגע לאזן עם סלט מושקע וטעים במיוחד
צילום ועריכה: חגי לפלר
"יואו, איך טעים!", אמר לי חגי כשסיימנו לצלם והוא סוף סוף יכול היה לאכול את הסלט שהכנו ביחד בשלט רחוק, כל אחד בביתו. ככה זה בסגר, צריך למצוא דרכים יצירתיות לעבוד וחגי ואני כבר מתורגלים ביצירת סרטים און ליין. הוא מצלם ואני גוערת או מאשרת, עד שיש לנו עוד סרטון אוכל צבעוני ומקסים. "זה סלט מושקע כזה, סלט של 56 שקל!" צחקנו ואני קצת קינאתי שעכשיו הסלט אצלו בבית ולא אצלי.
אני מודה, בתקופה הזו אני ממש מחזיקה את עצמי קצר. אני אוהבת לאכול, זה ממש לא קשור אצלי לתחושת רעב, והשהות התמידית בבית יחד עם התעסקות במתכונים ותמונות אוכל 24/7 לא ממש עוזרים לי לשלוט בחשקים. אז אני משתדלת מאד לשמור על תפריט מאוזן, מתאמנת מול הזום (בזכות אתגר החיטוב של חגי) ומצמצמת את ה"חטאים" למינימום האפשרי. הבעיה שהתוצאה של זה היא הרבה פעמים קצת משעממת. יופי שאני אוהבת ארוחת ערב של ירקות מאודים עם סלט (מתה על זה), אבל כמה אפשר?? זה היה הרגע שבו החלטתי להכין לעצמי סלט עשיר ומפנק של הביוקר (רק לא באמת יקר), עם כל הדבר הטובים שאני אוהבת. מקווה שגם אתם תהנו ממנו, כי וואלה, הוא ממש טעים.
המתכון בשיתוף סוגת.
עוד סלטים עשירים ומפנקים:
סלט כרוב סגול עם אפונת שלג
סלט קינואה עם ירקות צלויים
סלט קוסקוס עם מנגו ודלעת
נפתחה ההרשמה לסדנה הבאה! אוכלים בריא עם אורי – מסיבה טבעונית לכבוד יום הטבעונות ו-9 שנים לבלוג
סלט הפתעות עם שעועית מש מונבטת
אין כמו להנביט לבד בבית – תחושת הניצחון כשרואים את הנבטוטים הקטנטנים מבצבצים בתחתית המסננת שווה את הכל. קצת סבלנות והסלט הזה יהיה שלכם.
חומרים ל-4 סועדים
1 כוס שעועית מש
1/2 כוס קינואה אדומה
גרגירים מ-1 רימון
1-2 גבעולי סלרי, קצוצים (ללא העלים)
1 בצל סגול קטן, קצוץ
4 צנוניות פרוסות דק
2 כוסות עלי תרד בייבי
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי נענע טריים
1 אבוקדו בשל אך מוצק
תוספות:
1/4 כוס שקדים טבעיים
1/4כוס גרעיני דלעת
לרוטב:
מיץ מ-1/2 לימון
1 כף חומץ בלסמי
1 כף שמן זית
1 כף סירופ מייפל
מלח, פלפל שחור גרוס
כך מנביטים את המש – רצוי להתחיל 3 ימים לפני הכנת הסלט
מניחים את השעועית במסננת ושוטפים. מעבירים לקערה ומכסים בשפע מים. משרים למשך 24 שעות (בקיץ אני מכניסה למקרר, לפחות בלילה). מחליפים את מי ההשריה 2-3 פעמים.
מסננים את השעועית ממי ההשרייה ומשאירים במסננת. מניחים את המסננת מעל הקערה הריקה, כך שהמים יוכלו לטפטף למטה. מכסים במגבת ומשהים בחוץ או במקרר (לפי מזג האוויר) 48 שעות נוספות. כל כמה שעות מוודאים שהשעועית לחה ומעבירים את המסננת מתחת לברז. שופכים מדי פעם את המים שמצטברים בקערה.
אחרי 24 שעות תוכלו לראות נבטוטים קטנים וכעבור 48 שעות או יותר, יצמחו נבטים.
+ שוטפים את הקינואה ומעבירים לסיר קטן. מוסיפים כוס מים רותחים ומרתיחים שוב. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כ-15 דקות, עד שהקינואה רכה והמים נספגו. מאווררים במזלג ומניחים להתקרר לחלוטין (אפשר להעביר לקערה ולהכניס למקרר להאצת התהליך).
+ קולים את השקדים וגרעיני הדלעת במחבת יבשה במשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהם מזהיבים מעט והופכים פריכים. מעבירים לצלחת לצינון.
+ מרכיבים את הסלט: מניחים את כל החומרים חוץ מהאבוקדו בקערה גדולה. מערבבים את רכיבי הרוטב בקערית ויוצקים לקערה. מערבבים היטב בעדינות (מומלץ בידיים) כדי שהרוטב יכסה את כל הרכיבים.
+ מקלפים את האבוקדו בקולפן, חוצים ופורסים. מחלקים את הסלט לקערות הגשה, מפזרים שקדים וגרעיני דלעת ומניחים כמה פרוסות אבוקדו על כל קערה. מגישים מיד.
נפתחה ההרשמה לסדנה הבאה! אוכלים בריא עם אורי – מסיבה טבעונית לכבוד יום הטבעונות ו-9 שנים לבלוג
תגיות: קינואה, סלט, הנבטה, שעועית מש, קינואה אדומה, מונבטים, איך מנביטים שעועית מש, איך מנביטים
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני