פיתות כיס ביתיות

24 תגובות לפוסט

  1. בת מלך הגיב:

    יצא נחמד!
    אבל הבצק יצא מאוד גמיש הוספתי עוד קמח וזה לא עזר ולא הוספתי יותר כי המלצת להתעסק עם הבצק כמה שפחות…(לא ללוש יותר מידי)

    • נגה הגיב:

      היי בת מלך, לי אישית לא יצא להכין את הפיתות האלה אבל בצק שמרים יצא לי דיי הרבה וזה שהוא דביק זה בדר"כ טוב כי זה אומר שיש בו הרבה מים אז הוא לא יצא יבש ודחוס.
      איך יצאו לך הפיתות בסוף?

    • סוני הגיב:

      כאחת שמכינה פיתות על בסיס קבוע, יש לי מספר הערות לתיקון, את הבצק אני לשה לפחות 15 דקות, מהבצק אני קורצת עיגולים בגודל פינפונג ומניחה לנוח 7 דקות, מרדדת עם מערוך ואפשר גם עם האצבעות הבצק נפתח בקלות

  2. אורה מוט הגיב:

    מה עושים עם העלים? זעתר ואורגנו?

  3. סאן הגיב:

    היי אורי 🙂 רציתי לדעת אם יש אפשרות להשתמש בשמרי בירה במקום השמרים היבשים.? ובכלל אם את יכולה להסביר קצת על שמרי בירה מה ההבדל שלהם משמרים רגילים. המון תודות

    • אורי הגיב:

      היי סאן, שמרי בירה למיטב ידיעתי לא מתפקדים כ"שמרים" במובן הרגיל. באנגלית הם נקראים "שמרים תזונתיים" – יש להם ערכים תזונתיים גבוהים והם מתפקדים בעיקר כמשפרי טעם, כשרוצים להוסיף טעם "גבינתי" למאכלים מוקרמים או פסטה למשל (קצת כמו פרמז'ן למרות שלדעתי הם יותר מזכירים צ'דר).
      שמרים רגילים – טריים או יבשים – פועלים כמתפיחים. שני דברים שונים לגמרי 😆

  4. ענבל הגיב:

    המתכון מעולה, פשוט צריך להבין שכדי שהכיס יווצר צריך לחמם את התנור לחות חצי שעה מראש, לפני הכנסת הפיתוח. אפילו שעה ואז ורק אז להכניס. הבנתי תוך כדי הכנה. השתמשתי רק הקמח מלא, ורק בסוף התחיל להיווצר כיסים בפיתות. הכנסתי כל פעם אחת כי גיליתי שהתנור חם מאוד רק בצד מסוים אחד, זו הבעיה בתנורים הבעייתיים, הם פשוט לא מספיק מקצועיים.
    מה שנותר לי לומר זה – תודה, למדתי ומעכשיו זה המתכון

  5. עדי הגיב:

    פיתות מחבת ותנור – לכל מי שרוצה כיס ולא הצליח

    כדי שיווצר הכיס הבצק צריך לםגוש חום גבוה מאד משני הכיוונים. אחת השיטות לעשות זאת (ללא קניה של סיר גריל) היא לחמם את התנור על גריל, לחמם מחבת (ריקה) על אש גבוהה, כששניהם חמים, להניח את הבצק על המחבת ולהכניס לתנור, הדלת של התנור יכולה להשאר פתוחה והידית של המחבת יכולה להיות בחוץ.
    לבהות בבצק ולהתלהב כשהו תופח ונוצר הכיס

  6. שירה הגיב:

    היי האם אפשרי לערבב קמח כוסמין מלא עם קמח לבן רגיל? ואם כן האם יש הוראות אחרות לשימוש בהם?

    • שרה הורניק הגיב:

      היי שירה, אין בעיה לערבב ביניהם, ההוראות הן אותן הוראות. 🙂

      שרה (מחליפה את אורי בזמן שהיא בחופשה)

  7. שיר הגיב:

    היי אורי, יש לי טוסטר אובן. יש מצב לעבוד איתו להכנת הפיתות? (אין תנור)

  8. עמית הגיב:

    הי!

    כתבת אפשר להחליף את הקמח הרגיל בקמח כוסמין מלא עם קמח חומוס. יש לך הצעה ליחס ביניהם?

    תודה!

    • אורי שביט הגיב:

      היי, מכיוון שהטעם של קמח החומוס דומיננטי לא הייתי עולה על שליש מהכמות, אולי אפילו רבע. לא ניסיתי, זו הערכה 🙂

  9. סמדר הגיב:

    הכנתי היום את הפיתות שיצאו מעולות!

  10. ZIPI הגיב:

    חייב לשים שמרים או שיש תחליף (יש לי קמח תופח ) בל כמובן אם אני שמה קמח תופח אני מורידה את השמרים?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |