קר בקיץ: קינוחים טבעוניים עם גלידה
למה להסתפק בכדור גלידה צונן אם אפשר להניח אותו על עוגה נימוחה או בין שתי עוגיות מתפצחות? שני קינוחים טבעוניים לימי הקיץ הלוהטים
בימים עברו, בהם טבעונות היתה נחלת בודדים והיחידים שביקשו קינוח ללא חלב וביצים היו שומרי כשרות או סובלים מאלרגיות – רוב השפים הסתפקו בלהחזיק במקפיא קופסא של סורבה קרחוני ומתוק יתר על המידה, שהוגש רק כשמישהו ממש התעקש. מאז, תודה לאל, התקדמנו. אוכלוסיית הטבעונים בארץ הולכת וגדלה, התפריטים מתפקעים מרוב היצע ומגוון מנות טבעוניות, ולמרבה השמחה גם בגזרת המתוקים חלה לאחרונה התעוררות מרשימה, שודאי תסחוף אחריה גם את אחרוני המתמהמהים. מקונדיטוריות טבעוניות לגמרי כמו "סידס" ו"קאימק פטיסרי", דרך כאלה שהוסיפו קולקציה טבעונית מרשימה כמו "פיס אוף קייק" ו"ביסקוטי", ועד רשתות גלידה, שמתהדרות בסדרת גלידות מושקעות וטבעוניות לחלוטין כמו "ג'לה", "וניליה" ובימים אלה ממש גם "אייסברג", שם נאלץ הקונדיטור לעבור מהפכה אישית לא קלה.
"אני חייב להתוודות שבפעם הראשונה שדיברו איתי על הרעיון לצאת עם סדרה טבעונית, לא ידעתי איפה לקבור את עצמי", סיפר לי הקונדיטור עמיר האוז. "יצאתי למסע של חיפוש מידע ברשת, כדי להבין את הכימיה שמאחורי הדברים – לא הסכמתי להתפשר ורציתי להיות בטוח שגם מי שאינו טבעוני לא ירגיש שחסר לו שום דבר בגלידה מבחינת טעם ומרקם, ובטח שלא מבחינת הקינוחים". עמיר הספיק בינתיים להתאהב במשקאות צמחיים שונים, כמו אגוזי לוז, קוקוס ושקדים, ולבסס עליהם טעמי גלידה עשירים ומפנקים, שאף אחד לא יעצור אפילו לשאול אם הם טבעוניים – פשוט כי הם באמת טעימים. המושחתת מכולם היא – איך לא – גלידת שוקולד עשירה ועמוקת טעמים עם משקה אגוזי לוז ושוקולד מריר 70%, שתשמח לכם את הבטן והלב. חובבי הקוקוס כמוני, יעופו גם על גלידת קוקוס קרמית עם צ'אטני מנגו וג'ינג'ר. "מאז המחשבה שלי על הנושא הזה לגמרי השתנתה", מגלה עמיר. "נפתח בפניי עולם חדש, וזה מאד כיף ומעניין".
כחלק מהמלך של "אייסברג", המלווה בלוגו חינני ומשעשע, הוציאו ברשת את המרכיבים החלביים מכל סוגי הסורבה שמוגשים במקום, חדשים וותיקים – כך שמבקרים הנמנעים מחלב או סתם מעדיפים גלידת פרי נטולת תוספות, יכולים להתענג בסך הכל על היצע מרשים של כ-12 טעמים שונים ומתחלפים. מהם יכינו לכם במקום "מילק-שייק" טבעוני מבוסס על חלב צמחי, סודה או מיץ תפוזים, וגם ישלבו אותם בקינוחים, שעברו הסבה מיוחדת כדי להתאים לקהל הטבעוני. רוצים להתפנק על קינוחים עם גלידה גם בבית? הנה שני מתכונים כיפיים וקלים להכנה לקטנים וגם לגדולים, רק אל תשכחו להצטייד לפני ההכנה בגלידה טרייה בטעמים שאתם אוהבים.
לשפים והמסעדנים שעדיין לא התעוררו אני מפנה קריאה נרגשת – טבעונים יכולים להיות גם אניני טעם וגם מושחתים! פנקו אותנו בגלידה קרמית, קינוחים מושקעים ושוקולד לרוב, ואני מבטיחה שנחזיר לכם אהבה מתוקה.
לפרטים על סדנת בישול טבעונית – לחצו כאן
עוגת שוקולד צ'יפס אישית עם גלידה טבעונית ופירות טריים/עמיר האוז, "אייסברג"
במקום כדור גלידה שמונח לצד העוגה וניסיונות עיקשים להצליח לקחת ביס משניהם יחד, למה שלא נעשה מהעוגה בסיס לכדורי גלידה צוננים וסלט פירות?
חומרים ל-7 עוגות אישיות בקוטר של 15 ס"מ
190 גרם מרגרינה או 230 גרם שמן קוקוס
480 גרם (1/3 2 כוסות) סוכר חום
1/2 כוס משקה אגוזי לוז
1 כפית תמצית וניל
560 גרם (4 כוסות) קמח
2 כפיות אבקת אפיה
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
340 גרם שוקולד צ'יפס (אפשר להמיר או לשלב עם אגוזים קצוצים)
להגשה:
גלידה טבעונית, פירות טריים חתוכים
יש להצטייד בכלי אפייה עגולים ורחבים (אפשר חד פעמיים) או בכלים קטנים יותר כמו לקרם ברולה, לעוגות קטנות יותר. העוגה מוגשת בתוך הכלי.
+ מניחים את המרגרינה או השמן בקערת המיקסר יחד עם הסוכר ומערבלים בעזרת וו גיטרה עד שהמרגרינה רכה מאוד.
+ מוסיפים חלב אגוזי לוז ותמצית וניל וממשיכים לערבל, עד שמתקבלת תערובת אחידה וקרמית.
+ מנפים לקערה נפרדת קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה. מוסיפים מלח ומערבבים.
+ מוסיפים לסירוגין שליש מתערובת הקמח ושליש מכמות השוקולד לקרם שבקערת המיקסר ומערבלים. ממשיכים כך עוד פעמיים ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה (לא לעבד יתר על המידה).
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מחלקים את התערובת לכלי הגשה שמתאימים לאפייה, בגובה של כ-2 ס"מ ואופים 8-10 דקות עד שהעוגות אפויות.
+ מגישים עם כדורי גלידה טבעונית וסלט פירות העונה.
קוקי-גלידה: סנדוויץ' עוגיות גרנולה וגלידה טבעונית/עמיר האוז, "אייסברג"
את העוגיות הרכות המאפיינות את הקינוח הזה, מחליפות כאן עוגיות גרנולה ואגוזים קראנצ'יות וממכרות. מומלץ להכין ביום ההגשה כדי לשמור על מקסימום פריכות או להקפיא ולהוציא לקראת ההגשה.
חומרים לכ-20 עוגיות (10 מנות)
250 גרם שיבולת שועל
75 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
100 גרם פיסטוק קלוי, קצוץ גס
50 גרם פקאן קלוי, קצוץ גס
35 גרם שבבי קוקוס יבש
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן
100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום
100 גרם מרגרינה (או שמן קוקוס)
100 גרם (1/3 כוס) סילאן
1/2 כפית קינמון
מעט מלח
להגשה: גלידה טבעונית
+ מערבבים בקערה גדולה את שיבולת השועל, האגוזים והקוקוס.
+ מניחים בסיר את שני סוגי הסוכר, המרגרינה או השמן, סילאן, קינמון ומלח, מערבבים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לצמצם למשך דקה נוספת ומסירים מהאש.
+ יוצקים את תערובת הסוכר לקערה עם שיבולת השועל ומערבבים היטב (זהירות, חם מאד!).
+ משטחים את הכמות על גבי 2 תבניות תנור שטוחות מרופדות בנייר אפייה ומניחים נייר אפייה נוסף על גבי התערובת השטוחה. מהדקים ומיישרים באמצעות מערוך ומניחים להצטנן בטמפרטורת החדר למשך כחצי שעה, עד שהתערובת מתקשה לחלוטין.
+ קורצים מהמשטח הפריך עוגיות עגולות באמצעות קורצן או כוס דקה. שימו לב – אם אין לכם קורצן, מומלץ להכין עוגיות מעט יותר עבות שיהיה קל יותר לקרוץ באמצעות כוס.
+ מניחים על עוגיה אחת כדור גלידה טבעונית וסוגרים לכריך עם עוגיה נוספת. להגיש מיד.
עוד מקומות ידידותיים לטבעונים במדריך מסעדות טבעוניות וידידותיות
תגיות: אורי שביט, גלידה, גלידה טבעונית, אייסברג, עוגיות
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים
אני רואה שאייסברג הלכו חזק על הקטע הטבעוני, הא? סחתיין!