שעועית ירוקה ברוטב אגוזי מלך יפני
אחרי החציל הצלוי וסלט האצות, מגיע לבקשתכם מתכון פשוט אבל מפתיע וטעים במיוחד מהארוחה היפנית הנפלאה שהכינו לנו צ'יאה ואבישג. מומלץ להכין כמות כפולה
ארוחה טובה היא משהו שלא שוכחים הרבה זמן. אני מודה, שאני לא תמיד זוכרת לפרטים את המרכיבים, את סדר המנות ותכולתן. אני זוכרת בעיקר את החוויה – את ההגשה, את האווירה והכי חשוב, את החברה. הארוחה היפנית אצל אבישג בהחלט היתה אחת כזו שתיחקק בזיכרון לתמיד, בזכות כל הרכיבים האלה שהיו באמת מוצלחים במיוחד ונראה שגם המתכונים שחילצתי ממנה ומצ'יאה, ששקדו חצי יום על הכנתם, עוררו בקהל התלהבות מיוחדת.
זמן מה אחרי שפרסמתי אותם, כבר הגיעה בקשה נוספת, כמעט תחינה, לפרסם גם את המתכון המיוחד לשעועית הירוקה. עכשיו, זה מתכון ממש פשוט, בסך הכל שעועית ירוקה, אבל הרוטב (שלא לומר מחית) שווה את ההתעכבות עליו. תכינו ותגישו איך שבא לכם – עם שעועית ירוקה או ירקות אחרים (למשל גזר) או אפילו סתם ככה, פשוט כי זה כל כך קל וטעים. הנה התרגום למתכון של צ'יאה המקסימה, שאבישג העבירה לי. תהנו!
כבר מחפשים מתנה לחג? רב המכר "המטבח הטבעוני שלי" במבצע
שעועית ירוקה עם מחית אגוזי מלך
אני רק אזכיר לכם שהיפנים מאד מינימליסטיים, אל תהססו להכפיל ולשלש כמויות בהתאם לגודל המנה שאתם רוצים להגיש. כאן מדובר בקערה קטנה, כמו זו שבתמונה.
חופן נדיב אגוזי מלך
1 כף רוטב סויה
1 כף סוכר
1 כפית מירין (לא חובה אבל מומלץ)
2 כוסות שעועית ירוקה טרייה
+ טוחנים במעבד מזון את האגוזים למחית גסה. מוסיפים סויה, סוכר ומירין ומערבבים היטב (אפשר לטחון ב"פולסים").
+ חולטים את השעועית הירוקה במים רותחים במשך 2-3 דקות, עד שהיא מתרככת מעט אך עדיין פריכה. מעבירים לקערה עם מי קרח לעצירת הבישול ומסננים היטב.
+ מעבירים את השעועית לקערה, מוסיפים את מחית האגוזים, מערבבים מעט ומגישים.
כדאי להכין גם:
סלט עדשים עם שעועית ירוקה
טמפה או טופו עם פטריות ושעועית ירוקה
טורטייה כוסמת במילוי מקסיקני
תגיות: אגוזי מלך, שעועית ירוקה, רוטב אגוזים, מתכון יפני, ארוחה יפנית
קטגוריות: מהיר וטבעוני, פוסט נבחר
פטריות ממולאות של מאיה
קוצצת בצל קוביות קטנות
מוסיפה רגלי פטריות ופטריות קצוצות
כפית מחית כמהין שטוחה
פירורי לחם/קמח שקדים/ קשיו טחון
משהו ירוק ( מנגולד/ תרד)
טחינה
מלח
כשהופך לגוש סוגרת את האש
שמה כוסברה
מעסה את הפטריות בשמן זית וממלאה
לתנור