קציצות שאריות

17 תגובות לפוסט

  1. עמית ל הגיב:

    נראה נפלא! תודה

  2. רימונה הגיב:

    נראה טעים ונשמע קל מאוד להכין. :mrgreen: אידיאלי.

  3. רחל הגיב:

    נראה מעולה.
    זאת בדיוק הגישה שלי כשאני מכינה אוכל. "מה שאפשר ממה שנשאר"
    אני הולכת לנסות את זה היום, באמת תהיתי מה אני אעשה מעלי החמציץ שיש לי במקרר

  4. ורד הגיב:

    כיף של מתכון תודה

  5. גלעד הגיב:

    בדיוק היום הכנתי את הפשטידה הזו:
    http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=667
    שהיא דומה מאד למה שאסף עשה.
    כלומר, אפשר להשתמש גם בטופו בתור חומר מדביק (דמוי גבינה).

  6. נעה הגיב:

    אנחנו הכנו קציצות דומות בעבר עם חוביזה מהגינה וגם עם סרפדים! בריא, ירוק וטעים. תודה על עוד פוסט מגרה ומעורר תאבון…

    • אסף הגיב:

      חוביזה? סרפדים? מה זה את נשואה לבן של ארגונום במקרה? 🙂

      • שירי הגיב:

        קציצות חובזה זה מאוד נחמד. החובזה היא מן גרסה עדינה של תרד.
        סרפדים קצת יותר מידי עדינים.

  7. […] עוד לא ראיתם, אז פרסמתי את פוסט קציצות השאריות שלי אצל אורי שביט בבלוג Rate this: […]

  8. שירי הגיב:

    היי אסף, הכנתי את הקציצות שלך ואח"כ הכנתי משהו בהשראה ויצא ממש טעים:

    70 קציצות:
    4 כוסות של ירקות קצוצים בפומפיה דקה:
    > 2 בצלים
    > 3 שיני שום
    > 1 תפוח אדמה
    > 3 גזרים
    > 2 קישואים

    1 כוס אגוזים קצוצים
    2.5 כוסות שיבולת שועל (לפני השריה)
    2 כוסות עדשים אדומות מבושלות (1 כוס לפני בישול)
    חצי כוס קמח מלא
    חצי כוס טחינה גולמית

    תבלינים


    מערבבים הכל, זה הופך לעיסה די דלילה, אך באופן מפתיע הקציצות אכן מתגבשות ולא מתפוררות. אפשר להכין קציצות בטיגון ואפשר בתנור, בשניהם יוצא טעים.

  9. יעל הגיב:

    תודה על המתכון!
    ניסיתי את הקציצות בגרסת השאריות הביתית (בלי ירוקים, אבל עם מבחר ירקות מגוררים בפומפייה ותבשיל חומוס בעגבניות בתור הקטניות…).

    למרות ההמלצה על הכנה במחבת, אצלי כל בני המשפחה הסכימו פה אחד שדווקא אפייה עם קצת פירורי לחם וגם בלי יצאה הרבה יותר קריספית וכיפית מאשר גרסת המחבת (למען המדע הכנתי חצי כמות כזאת וחצי כמות כזאת. מאלו שבתנור לא נותר דבר) 8)

    • אסף הגיב:

      הי יעל,
      תודה על התגובה! אני חושב שההבדל בין ירקות מגוררים לבין עלים ירוקים הוא בכמות הנוזלים הגדולה יותר שיש בירקות, ולכן אולי זה טוב יותר בתנור. ננסה גם 🙂
      דרך אגב יש לך בלוג שווה!

  10. ציפי טל הגיב:

    בשיבולת שועל יש גלוטן, כמובן, והיות שזה עניין של בריאות ולא של בריאתנות – נא להיזהר מהצהרות זחיחות שכאלה.

  11. שיבולת הגיב:

    מה אפשר במקום שיבולת שועל?

  12. נדיה הגיב:

    מה אפשר לשים במקום קמח חומוס?

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות