מתכון וידאו: "המבורגר" עדשים וקינואה
אוקטובר 25, 2013
"המבורגר" שמצליח להיות גם פריך וגם עסיסי באותו הזמן! העדשים הן שמחברות יחד את העיסה, בזכות העמילן הטבעי שלהן. הקינואה האדומה מצידה, מוסיפה צבע ופריכות מתפצפצת. ביחד מתקבלת קציצה שאפשר לאכול על צלחת לצד תוספות ומטבלים, או בלחמניה רכה ממש כמו המבורגר.
בוקר טוב אורי,
המתכון נראה ממש אחלה, אבל אין לי כרגע קינואה אדומה (או לבנה) בבית, והיום שבת. האם אפשר להכין את הקציצות עם אורז לדוגמא?
מה עוד אפשר להוסיף לעדשים?
תודה!
יעל.
היי, סליחה על העיכוב הייתי בהרצאה בצפון.. עקרונית כן אבל הייתי מוסיפה פחות. המרקם והטעם יהיו שונים כמובן.
שבת שלום לך אורי.
איני מגיבה בדרך כלל לפוסטים ולבלוגים. אז אם אפשר את פרטי המייל שלי לאחסן בזכרון ללא פרסום אודה לך מאד.
יופי של מתכונים ויופי של רעיונות. נהנית מכל חשיפה לדיווחים שלך. בהתייחס להמבורג של עדשים וקינואה נהדר אבל נסי להבא רק להשרות את הקינואה ללא צורך בבישול ואז להתנהג עם המתכון הרגיל שלך. אני כך אוכלת קינואה ואפילו את שיבולת השועל הגולמית. כל המינרלים והוויטמנים רק משתבחים בהשרייה/הנבטה ומכיוון שההמבורגרים נכנסים לאפיה אין צורך בבישול. כך אני נוהגת וזו רק המלצה.
ממשיכה להמתין לכל רעיון שלך.
תובה ובברכת יום קסום איה
תודה רבה איה! 🙂
כוס קינואה ו 300 גרם עדשים… זה קצת לא נח ככה 🙂 אפשר אולי את שניהם בכוסות או בגרמים? גם אם המידות לא משמעותיות, אני מאמינה שהיחס בינהם כן חשוב. תודה!!
אם אני לא טועה – זה בערך כוס וחצי של עדשים לפני ההשרייה. אני מניחה שבפועל הנפח של העדשים הוא בערך פי שלוש מנפח הקינואה המבושלת. תודה לך 🙂
הי אורי,
אפשר להקפיא את הקציצות לפני שלב האפייה, ואז לשלוף כל פעם אחת או שתיים מהמקפיא ולאפות?
בהחלט כן, גם אחרי אפשר.
באיזה חום אופים אותן?
180-200 מעלות
היי אורי,הכנתי ויצא מעולה!
הרעין מגניב ואני כולי בהתלהבות מהמתכון הטבעוני הראשון שלי שיצא לי להכין…
כמובן שהוספתי עוד עשבי תיבול כי עשבי תיבול זה תמיד טוב
וגם הוספתי טופו(שהאמת שלא מרגישים אותו בכלל)
היה חסר לעיסה ולקציצות קצת טעם אז הוספתי לימון סחוט
וחתכתי מעל עגבנייה
ולסיום הוספתי משו שאת מאוד אוהבת….אגוז ברזיל מגורד:)
תודה רבה:)
נשמע נהדר!! 🙂
הי אורי,
הכנתי את המתכון עם הבן שלי, ויצא מעל הצפיות, ממש מעולה, מתכון שאני הולך לאמץ. העיסה יצאה דלילה מעט מה שאומר שהייתי צריך לסחוט את העדשים אחרי ההשריה. 😉 😆 🙂
תודה רבה
חג שמח
איזה כיף 🙂
למה קינואה אדומה בריאה יותר ?
בגלל הצבע – היא מכילה יותר נוגדי חמצון.
תודה, אורי. ניסיתי את הגרסה המטוגנת מהמתכון הכתוב ויצא טוב מאד. הגרסה האפויה לא ממש נאפתה ב-180 מעלות. אולי זה קשור לכך שהשריתי את העדשים לילה שלם? בכל אופן, רק אחרי 10 דקות בתנור הקציצות הגיעו למצב מוצק שאיפשר בכלל להפוך אותן. לאחר מכן הן היו צריכות עוד 10 דקות בחום של 220 מעלות כדי להיאפות. אני מבין שזה עניין של תנורים. אולי אנסה אצלי בפעם הבאה ישר על 220. ומה דעתך על צליה במצב גריל?
היי עמית, כן זה נשמע הבדל משמעותי בין התנורים אז בהחלט כדאי להעלות חום, גם אני אופה הרבה פעמים על 200 מעלות. לגבי גריל צריך לעשות ניסוי, לא ניסיתי – רק לוודא שמכת החום לא מייבשת את הקציצות יותר מדי. אז שמור על עירנות 🙂