מתכון וידאו: "המבורגר" עדשים וקינואה

18 תגובות לפוסט

  1. יעל הגיב:

    בוקר טוב אורי,

    המתכון נראה ממש אחלה, אבל אין לי כרגע קינואה אדומה (או לבנה) בבית, והיום שבת. האם אפשר להכין את הקציצות עם אורז לדוגמא?
    מה עוד אפשר להוסיף לעדשים?
    תודה!
    יעל.

    • אורי הגיב:

      היי, סליחה על העיכוב הייתי בהרצאה בצפון.. עקרונית כן אבל הייתי מוסיפה פחות. המרקם והטעם יהיו שונים כמובן.

  2. איה טל הגיב:

    שבת שלום לך אורי.
    איני מגיבה בדרך כלל לפוסטים ולבלוגים. אז אם אפשר את פרטי המייל שלי לאחסן בזכרון ללא פרסום אודה לך מאד.
    יופי של מתכונים ויופי של רעיונות. נהנית מכל חשיפה לדיווחים שלך. בהתייחס להמבורג של עדשים וקינואה נהדר אבל נסי להבא רק להשרות את הקינואה ללא צורך בבישול ואז להתנהג עם המתכון הרגיל שלך. אני כך אוכלת קינואה ואפילו את שיבולת השועל הגולמית. כל המינרלים והוויטמנים רק משתבחים בהשרייה/הנבטה ומכיוון שההמבורגרים נכנסים לאפיה אין צורך בבישול. כך אני נוהגת וזו רק המלצה.
    ממשיכה להמתין לכל רעיון שלך.
    תובה ובברכת יום קסום איה

  3. סיגל הגיב:

    כוס קינואה ו 300 גרם עדשים… זה קצת לא נח ככה 🙂 אפשר אולי את שניהם בכוסות או בגרמים? גם אם המידות לא משמעותיות, אני מאמינה שהיחס בינהם כן חשוב. תודה!!

    • אורי הגיב:

      אם אני לא טועה – זה בערך כוס וחצי של עדשים לפני ההשרייה. אני מניחה שבפועל הנפח של העדשים הוא בערך פי שלוש מנפח הקינואה המבושלת. תודה לך 🙂

  4. ענבר הגיב:

    הי אורי,
    אפשר להקפיא את הקציצות לפני שלב האפייה, ואז לשלוף כל פעם אחת או שתיים מהמקפיא ולאפות?

  5. הילה הגיב:

    באיזה חום אופים אותן?

  6. מאור הגיב:

    היי אורי,הכנתי ויצא מעולה!
    הרעין מגניב ואני כולי בהתלהבות מהמתכון הטבעוני הראשון שלי שיצא לי להכין…
    כמובן שהוספתי עוד עשבי תיבול כי עשבי תיבול זה תמיד טוב
    וגם הוספתי טופו(שהאמת שלא מרגישים אותו בכלל)
    היה חסר לעיסה ולקציצות קצת טעם אז הוספתי לימון סחוט
    וחתכתי מעל עגבנייה
    ולסיום הוספתי משו שאת מאוד אוהבת….אגוז ברזיל מגורד:)
    תודה רבה:)

  7. ציון הגיב:

    הי אורי,

    הכנתי את המתכון עם הבן שלי, ויצא מעל הצפיות, ממש מעולה, מתכון שאני הולך לאמץ. העיסה יצאה דלילה מעט מה שאומר שהייתי צריך לסחוט את העדשים אחרי ההשריה. 😉 😆 🙂

    תודה רבה

    חג שמח

  8. דוד הגיב:

    למה קינואה אדומה בריאה יותר ?

  9. עמית הגיב:

    תודה, אורי. ניסיתי את הגרסה המטוגנת מהמתכון הכתוב ויצא טוב מאד. הגרסה האפויה לא ממש נאפתה ב-180 מעלות. אולי זה קשור לכך שהשריתי את העדשים לילה שלם? בכל אופן, רק אחרי 10 דקות בתנור הקציצות הגיעו למצב מוצק שאיפשר בכלל להפוך אותן. לאחר מכן הן היו צריכות עוד 10 דקות בחום של 220 מעלות כדי להיאפות. אני מבין שזה עניין של תנורים. אולי אנסה אצלי בפעם הבאה ישר על 220. ומה דעתך על צליה במצב גריל?

    • אורי שביט הגיב:

      היי עמית, כן זה נשמע הבדל משמעותי בין התנורים אז בהחלט כדאי להעלות חום, גם אני אופה הרבה פעמים על 200 מעלות. לגבי גריל צריך לעשות ניסוי, לא ניסיתי – רק לוודא שמכת החום לא מייבשת את הקציצות יותר מדי. אז שמור על עירנות 🙂

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |