תבשיל מנגולד, משמשים ולימון כבוש
שילוב הטעמים של המשמש המתוק והלימון הכבוש החמצמץ פשוט נפלא. ניתן להגיש את המנה כסלט חם, תוספת או לערבב אותה עם אורז לבן או מלא.
1 צרור גדול מנגולד, מופרד לעלים ולגבעולים, קצוץ
12 משמשים קטנים ובשלים, חתוכים לרבעים
3-4 שיני שום פרוסות דק
1 כף גדושה לימון כבוש קצוץ, רצוי בפפריקה (ניתן למצוא בסופר במדפי הסלטים)
2 תמרי מג'הול מגולענים וקצוצים או חופן קטן של צימוקים כהים
מיץ מ-1/2 לימון קטן
חופן שקדים פרוסים/צנוברים/קשיו קצוץ
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
+ מחממים שמן זית במחבת רחבה. מוסיפים את השום ומטגנים מעט (זהירות לא לחרוך!). מוסיפים את גבעולי המנגולד הקצוצים וממשיכים לטגן 2-3 דקות.
+ מוסיפים למחבת את המשמשים, הלימון הכבוש והתמרים הקצוצים, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מניחים להתבשל כ-5 דקות.
+ מוסיפים מיץ לימון טרי ושקדים פרוסים, מערבבים ומסירים מהאש. טועמים ומתקנים תיבול. מגישים חם או מערבבים עם אורז.
תגיות: מנגולד, שבועות, לימון כבוש, משמש
קטגוריות: ירקות