עוגיות m&m – עוגיות עדשים צבעוניות טבעוניות
מתכון וצילום: רוהאן פלאות
מגיל צעיר מאד החגים שלי הם החגים של האדמה.
כן, בדרך בה אני חי מצעירותי, גיליתי שטוב לי להיות מכוייל לאדמה ולחגים שלה: לילות של לבנה מלאה, היום הארוך בשנה, היום הקצר, ושני ימי שיוויון של האביב והסתיו. גיליתי שלחגוג את אמא אדמה שם אותי בתוך התבניות שלה, ומכיוון שאני מאמין שאני עשוי ממנה, ושהיא הים בתוכו אני וכולנו שוחים – טוב להיות מכוייל לאדמה ולמחזוריות שלה.
זה נכון שבעולם התרבותי שלנו, מקובל להתעלם: יש לנו מזגן שמקרר אותנו בקיץ ואורות בלילה, יש לנו טמפרטורה לפי בחירה ועגבניות לאורך כל השנה, ולא משנה אם הלבנה מלאה או חסרה. אני יכול להיות סגור בביתי ולא לדעת בכלל מה קורה שם. יש הרבה ברכות בנוחות העידן המודרני (כמות הפעמים שאני מודה על מזגן בקיץ היא רבה מאד), אך כמו כל דבר, הנוחות הזו באה עם מחיר. והמחיר העמוק ביותר בעיני הוא הניתוק שלנו מהאדמה, מהתבניות שלה ומהמחזוריות שלה.
וכך אנחנו גם מתנתקים מהמחזוריות שלנו, בתוך תרבות שמצפה שנהיה תמיד בקיץ ותמיד ניתן פירות – אף עץ לא יכול לעשות את זה אבל אנחנו מצופים לדבר הזה באופן קבוע.
אחת מהדרכים המופלאות בעיני לחזור לתוך תבניות המחזוריות של האדמה היא על ידי חגיגה, או כמו שאני מעדיף – טקס. לילה של לבנה מלאה תקרה בין אם אחגוג אותה ובין אם לא. עם זאת, להסכים שמדובר בלילה אחרת ושונה ושכל הטבע מגיב אליה, ולחגוג גם, מיד שם אותי במקום שנותן יד ימין לכל העצים ויד שמאל לכל החיות. והנה חזרתי גם אני להיות חלק מהשרשרת הקדומה כל כך, חוויתי הרמוניה ואולי אפילו ריפוי.
אז טקסים הם טכניקה מופלאה לעשות את זה, ואתן מוזמנות ומוזמנים גם להיכנס לקבוצה שמאניזם בישראל לעוד מידע עליהם.
(לשון הנקבה היא לא טעות, אני מנסה להתאים את השפה שלי לאנרגיה של הדברים כמו שאני תופס אותם, כך שלילה ורחם הן "היא", שמש זה "הוא" ועוד).
בינתיים, הנה מתכון לעוגיות שהכנתי במיוחד לטקס יום השיוויון של האביב, שהתקיים לפני שבוע. הוא ידוע גם בשמו חגיגת הפריון או חגיגת הארנב – ולמה הארנב הוא הסמל והטוטם של הפריון? אני בטוח שתעלו על זה לבד… בטקס הזה האוכל הוא כולו מתוק!!! אז לקחתי מתכון מבלוג האפייה המעולה under-baked.com לעוגיות m&m וטיבענתי אותו. והנה מה שיצא – עוגיות מחייכות, צבעוניות, מלאות בגנאש שוקולד ובחדווה.
עוגיות m&m טבעוניות
מתכון ל-14 עוגיות גדולות
לעוגיות:
1/4 2 כוסות (300 גרם) קמח
1/5 1 כוסות (240 גרם) סוכר
1/4 כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
קמצוץ סודה לשתייה
1/4 כפית אבקת קינמון
3/4 כוס (150 גרם) שמן קוקוס, מומס
4 כפות גדושות רסק תפוחים
לקישוט:
חופן נדיב עדשי שוקולד פרווה (ניתן להשיג במשקל בחנויות ממתקים, פיצוחים, ובאריזות בסופרים כשרים)
למילוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס פחות כף (100 מ"ל) חלב קוקוס
** לחילופין אפשר לטמון 1-2 קוביות שוקולד מריר בכל עוגיה, אבל הגנאש טעים וקרמי יותר.
+ מחממים תנור ל-170 מעלות (לא טורבו).
+ מכינים את המילוי: מרתיחים חלב קוקוס בסיר קטן, מסירים מהאש ומוסיפים את השוקולד. ממתינים מעט ומערבבים עד שמתקבל קרם חלק. מעבירים לתבנית קוביות או יוצקים לעיגולים קטנים בעזרת כף על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מכניסים למקפיא למשך שעתיים.
+ מערבבים בקערה את כל חומרי העוגיות, עד שמתקבל בצק אחיד. מחלקים ל-14 כדורים גדולים, וטומנים בכל אחד קובייה או מטבע של גנאש קפוא. לחילופין אפשר למלא ב 1-2 קוביות שוקולד. סוגרים חזרה לכדור.
+ מניחים את הכדורים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק של לפחות 3 ס"מ זה מזה, כי הם מתרחבים ומשתטחים. "מדביקים" על כל כדור כמה עדשים בכל מיני צבעים, ואופים בתנור החם כ-20 דקות. כשהעוגיות מוכנות הן עדיין רכות.
+ מוציאים מהתנור, מניחים להתקרר ולהתייצב במשך כ-15 דקות, ומגישים. בתאבון!
תגיות: שוקולד, מתכון לקינוח, עוגיות, שוקולד צ'יפס
קטגוריות: פוסט נבחר, קינוחי פלאות