"המבורגר" ארטישוק ופטריות
אורי לוי, "קבלייר"
בדרך כלל אני לא מתה על הניסיונות לדמות טעמים או מרקמים של בשר במנות צמחוניות-טבעוניות. אבל במקרה הזה מדובר על שימוש בטכניקת ההכנה של המבורגר קלאסי, שמפגישה שלושה חומרי גלם מופלאים מן הטבע: פטריות, אגוזים וארטישוק. כדי לקבל קציצות יפות, כדאי להשתמש ברינג.
חומרים ל-4 מנות
לקציצות:
500 גרם פטריות שמפיניון קצוצות
500 גרם לבבות ארטישוק טריים או ארטישוקים משומרים בשמן זית, חתוכים לקוביות
170 גרם אגוזי מלך
2 בצלים חצויים ופרוסים דק
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
לממרח ארטישוק ירושלמי:
200 גרם (1-2 יחידות) ארטישוק ירושלמי, קלוף וחתוך לקוביות
70 גרם אגוזי מלך
לצ'יפס:
200 גרם (2-3 יחידות) ארטישוק ירושלמי קלופים ופרוסים דק לאורך, בעזרת קולפן
מלח
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
4 לחמניות עגולות
2 עלי חסה חצויים
1 עגבנייה גדולה, פרוסה דק
קטשופ, חרדל
+ מכינים את הממרח: מכניסים את קוביות הארטישוק הירושלמי לסיר קטן עם מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות עד שהארטישוקים רכים לחלוטין. מסננים. מעבירים למג'ימיקס (או תרמומיקס), מוסיפים 70 גרם אגוזי מלך וטוחנים למחית חלקה.
+ מכינים את הקציצות: מחממים במחבת מעט שמן זית, מוסיפים את הבצלים הפרוסים ומקפיצים מעל להבה גבוהה כ-3 דקות, עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות הקצוצות וממשיכים להקפיץ 2-3 דקות נוספות, עד שהפטריות משחימות. מתבלים במלח ובפלפל.
+ מעבירים את הבצלים והפטריות למג'ימיקס (או תרמומיקס), מוסיפים 170 גרם אגוזי מלך וטוחנים למחית חלקה.
+ מעבירים את המחית לקערה, מוסיפים את קוביות הארטישוקים ומערבבים. יוצרים מהתערובת 4 קציצות גדולות (רצוי בעזרת רינג) ומהדקים היטב.
+ מחממים מעט שמן זית במחבת טפלון וצורבים את הקציצות כדקה אחת מכל צד, עד שהן משחימות.
+ מכינים את הצ'יפס: מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את פרוסות הארטישוקים הירושלמיים, תוך כדי ערבוב במזלג או בכף עץ, על מנת שיקבלו פריכות אחידה. מוציאים לנייר סופג וממליחים.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: חוצים את הלחמניות לרוחבן ומושחים אותן בממרח הארטישוק הירושלמי. מניחים חצי עלה חסה, פרוסת עגבנייה ואת הקציצה הצרובה וסוגרים בחצי הלחמנייה השני. מגישים עם צ'יפס ארטישוק ירושלמי, קטשופ וחרדל.
תגיות: אורי לוי, המבורגר, ארטישוק, אגוזי מלך, ארטישוק ירושלמי, פטריות, קבלייר
קטגוריות: רק מתכונים, כריכים, ממרחים והברקות, קציצות טבעוניות
וואייי…. נשמע מתכון ממש טעים להמבורגר… בפעם הבאה אכתוב איך יצא (-:
רק שאלה לגבי הלחמניות, הן כאלה מיוחדות שבלי ביצים? איפה קיימות כאלה?
תודה,
אלה.
כן, אלה לחמניות בלי ביצים ממאפיית בריאות שנמצאת לא רחוק מהמסעדה בירושלים. הלחמניות הסטנדרטיות מהסופר כנראה עם ביצים, חפשי מאפיה שם יוכלו לומר לך יותר בוודאות.
שאלה של בורות-
מה זה רינג?
ממש לא כולם חייבים לדעת 🙂 רינג כשמה כן היא – טבעת אלומיניום שמניחים על משטח וממלאים בתערובץ שאנחנו רוצים שתקבל צורת עיגול אחידה. יש רינגים קטנים – למשל כאלה שאפשר לייצר איתם המבורגר, ורינגים גדולים יותר – למשל לעוגות או תחתיות עוגה. אפשר לקנות בחנויות המתמחות בבישול ואפייה.
היי, רציתי לשאול אם אפשר להכין את העיסה ולהשאיר אותה במקרר עד שמכינים?
לתחושתי לא צריכה להיות עם זה בעיה.
אני אנסה ואדווח
הכנתי את העיסה יום קודם והשארתי במקרר, למחרת כשהכנתי את ההמבורגרים היא הייתה בסדר גמור
נהדר!
שלום, אתמול הכנתי את העיסה וטחנתי הכל ביחד, גם את הארטישוק. לאחר מכן בטיגון היא לא התאחדה לכדי קציצה. כלומר, מילאתי את הרינג אבל לאחר מספר דקות לא הצלחתי להפוך אותה כי היא פשוט התפרקה. מה יכולה להיות הסיבה?
קשה לי לדעת אבל זה לא אמור לקרות.. יכול להיות שלא טחנת מספיק? אולי כדאי לקרר מעט את העיסה כדי שתתגבש. אבל בעקרון זה אמור לעבוד גם ככה.
הי אורי,
תודה על הבלוג ותודה על המתכונים! ותודה שעזרת לי לעשות עוד כמה צעדים בדרך הטבעונות… 🙂
הכנתי היום את ה"המבורגרים" האלו, וגם את אלו מהמג'דרה לכבוד יום ההולדת (החגיגי) של אחותי הטבעונית. שני הסוגים יצאו נפלאים!
רק רציתי לשתף שההמבוגרים שכאן התפרקו לי לגמרי בנגלה הראשונה (למרות שטחנתי טוב והעיסה חיכתה לי מאתמול). הפתרון שלי היה להוסיף מעט (2 כפות) קמח מלא ועוד קצת שיבולת שועל, ולהקפיד על קציצות דקות ושטוחות, ואז זה יצא יופי.
😉
האם אפשר להכין את הקציצות עם תחתיות ארטישוק קפואות? אם כן מה צריך לעשות איתן לפני ההכנה?
נראה לי שאפשר, הייתי רק מפשירה.
אפשר להכין בתנור במקום לטגן?
לא ניסיתי אבל לתחושתי כן. הייתי מכינה קציצות טיפה יותר דקות ונזהרת מייבוש.