חם, בריא, טעים: מרק פטריות עם תפוחי אדמה ודברים טובים
המתכונים הכי כיפיים הם אלה שמגיעים מתוך חשק פנימי, כמו בשבוע כזה של חורף קר וגשום, שכל מה שמתחשק לי זה מרק, אבל כזה שירגיש שהוא ממש ארוחה ולא צלחת שתייה, שיהיה משביע, מחמם וכמובן טעים. הנה דוגמא מעולה למרק כזה בדיוק
לא יודעת מה אתכם, אבל אני מסוג האנשים שלעיתים רחוקות יזמינו מיוזמתם מרק במסעדה. כי איכשהו, מרק זה לא אוכל, זאת בעצם שתיה. בדרך כלל זו תהיה גם מנה גדולה מדי, שלא מתאימה באמת להיות מנה ראשונה ובדרך כלל היא גם תהיה קצת משעממת, כי לא משנה כמה המרק יהיה טעים, נדיר שאחרי כמה כפות זה לא ירגיש כמו לאכול שוב ושוב את אותו הדבר – אותו טעם, אותו מרקם, אוקי – מיציתי! כמובן שכל הסיפור משתנה כשמדובר בקערות מרק שהן בעצם ארוחה (מישהו אמר ראמן?), קערות מהבילות שאמנם יש בהן ציר, אבל הוא מגיע בתוספת של מרכיבים שונים במרקמים שונים, חלקם מבושלים וחלקם טריים וביחד הם אף פעם לא משעממים.
אז השבוע כשהגשמים ירדו והטמפרטורות צנחו וצנחו (תזכורת לעצמי, יש ימים שממש לא חייבים לצאת בהם לריצת בוקר בפארק! איזה קוררר) זה בדיוק מה שהתחשק לי – קערה מחממת כזו אבל גם משביעה, שבעצם יכולה להיות ארוחה מספקת ומלאה. ככה נולד המרק הזה, בלי שתכננתי להעלות מתכון, אבל כל כך נהנינו ממנו שאני לא יכולה שלא לשתף אתכם. קל ומהיר להכין אותו כבר אמרתי?
סדנת בישול טעימה לעונה הגשומה – ההרשמה בעיצומה 🙂
מרק פטריות ותפוחי אדמה עם קינואה ומש
גרסה קצת אחרת ונטולת גלוטן למרק פטריות עם גריסים. מי שרוצים יכולים גם להכין אותו בלי שמן בכלל, מה שישאיר את ה"ציר" צלול וקליל יותר. אם אימצתם את הטיפ שלי על ציר ירקות חסכוני באפס מאמץ, זה בדיוק המתכון להשתמש בו.
חומרים ל 6-8 מנות
2 בצלים, חצויים ופרוסים (אני השתמשתי באחד לבן ואחד סגול)
3 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
4-5 עלי מרווה טריים (אפשר להחליף במיובשים)
2 גזרים פרוסים
4 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות בגודל ביס
1 סלסלה פטריות שמפיניון פרוסות (אם הן גדולות עדיף לחצות אותן)
3 שיני שום מעוכות
1/2 1 כוסות קינואה, שטופה ומסוננת
1/2 כוס שעועית מש
חופן קטן פטריות פורצ'יני מיובשות
4-5 פטריות שיטאקי שחורות מיובשות (לא חובה)
3 עלי דפנה
1/2 סלסלה פטריות שימג'י, מופרדות זו מזו
מלח ים, פלפל שחור
שמן זית
ציר ירקות או מים
להגשה:
פטרוזיליה טריה, קצוצה
+ משרים את פטריות השיטאקי בקערית עם מי ברז, מניחים מלמעלה משקולת (למשל צלחת) שתשאיר אותן מתחת למים במשך כחצי שעה. שומרים את המים! פורסים את הפטריות ונפטרים מקצה הגזע הנוקשה.
+ יוצקים מעט שמן זית לסיר גדול ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה. מטגנים את רצועות הבצל כ-5 דקות, לריכוך קל והזהבה. מוסיפים סלרי ועלי מרווה וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות.
+ מוסיפים לסיר בזה אחר זה פרוסות גזר, תפוחי אדמה, פטריות טריות ושיני שום מעוכות ומניחים להם להיצרב ולהעמיק צבע במשך כ-10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
+ מוסיפים לסיר קינואה ומש, עלי דפנה ופטריות מיובשות עם מי ההשרייה של השיטאקי. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
+ מוסיפים ציר ירקות או מים עד לגובה של כמה סנטימטרים מעל תכולת הסיר. קחו בחשבון שהקינואה והמש סופחות נוזלים כך שאם המרק הופך סמיך מדי – אל תהססו להוסיף.
+ מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 40 דקות עד שעה. כרבע שעה לפני תום הבישול מוסיפים לסיר פטריות שימג'י וממשיכים לבשל עד שהכל רך וטעים.
+ יוצקים את המרק עם המון דברים בפנים לקעריות הגשה, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
עוד מרקים מעולים לחורף
מרק סלק ותפוחי אדמה
מרק שעועית שחורה של אורנה ואלה
מרק אפונה עשיר
תגיות: חורף, קינואה, מש, שעועית מש, מרק פטריות, מרק תפוחי אדמה, מתכונים בריאים, מרק
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני