קארי במיה ושעועית מש
עונת הבמיה חזרה! לא משנה אם אתם אוהבים אותה או לא, המתכון הבא יהפוך אותה לכוכבת הארוחה, סמכו עלי. מתכון טבעוני משובח לערב שבת
מבחינתי, יש לבמיה שני מצבים אידיאליים – או שהיא קטנה קטנה ומבושלת בעדינות, או שהיא ענקית שמכנים גם "אצבעות הגברת" או "במיה הודית" ואז הכי כיף לצרוב -להקפיץ אותה או לצלות אותה בתנור. בשני המקרים חשוב לא להפוך אותה לסמרטוט ולהשאיר אותה מעט פריכה, הכי רחוק מהבמיה העצובה ומגירת הריר שאתם חוששים ממנה (אם אתם חוששים, כלומר). המתכון הבא, באחריות, הופך אותה למלכה בזכות היחס שמגיע לה – תבשיל מפנק בטעמים הודיים נהדרים שהיא מצטרפת אליו רק לקראת סיום הבישול.
עוד מתכוני במיה טעימים פלוס:
גספאצ'ו עגבניות שרי עם שיפוד במיה
אטריות סובה עם במיה וטופו
קובה של מאיר אדוני עם במיה מוקפצת
כבר הצטרפתם לקהילה של טבעוניות נהנות יותר? בואו בואו כיף שם ממש
קארי הודי של במיה ושעועית מש
טוב, טוב, אם אתם ממש לא סובלים במיה תוכלו להחליף אותה למשל בפרחי כרובית או קוביות חציל. במקרה כזה, אפשר להכניס אותם לסיר בשלב מוקדם יותר כדי שיספיקו להתרכך לחלוטין ולספוג טעמים.
חומרים ל 4-6 מנות
300 גרם במיה טריה
1/2 1 כוסות (כ-300 גרם) שעועית מש, שטופה
1 כפית זרעי כמון
1 כפית זרעי חרדל
1 כפית זרעי כוסברה
1 בצל לבן קצוץ
3 שיני שום קצוצות
1 כפית ג'ינג'ר מגורר
1 כפית שורש כורכום מגורר או כורכום יבש
700 מ"ל (1 בקבוק) עגבניות מרוסקות
3 כוסות ציר ירקות או מים
2 כפיות תבלין קארי
1/2 כפית הל
מלח, פלפל שחור גרוס
1/2 כוס קרם קוקוס + כמה כפות להגשה
2 כפות שמן (אפשר זית אבל מקובל להשתמש בשמן נייטרלי כמו זרעי ענבים, חמניות וכדומה)
להגשה:
כוסברה טרייה קצוצה
+ כותשים את התבלינים השלמים – כמון, חרדל וכוסברה – במכתש ועלי או מניחים בשקית ניילון עבה ודופקים עליהם בפטיש או מערוך. מעבירים לסיר גדול ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שהתבלינים מפיצים ריח.
+ יוצקים שמן לסיר (אגב, לא חייבים, אני מבשלת בבית בלי) ומוסיפים בצל, שום, ג'ינג'ר מגורר ושורש כורכום (אם משתמשים בתבלין יבש מוסיפים אותו אחר כך). מערבבים ומטגנים כ-5 דקות, עד שהבצל מתרכך והופך שקוף. מוסיפים את המש, מערבבים ומטגנים יחד עוד 5 דקות.
+ יוצקים לסיר את העגבניות המרוסקות ו-3 כוסות ציר או מים. מתבלים בקארח, הל, מלח ופלפל ובכורכום יבש אם משתמשים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
+ מנמיכים את הלהבה לבינונית-נמוכה, מכסים וממשיכים לבשל בבעבוע עדין כ-20 דקות.
+ שוטפים את הבמיה ופורסים אותה גס. מוסיפים לסיר יחד עם קרם הקוקוס וממשיכים לבשל במכסה פתוח 10-15 דקות נוספות, עד שכל המרכיבים רכים וטעימים. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
+ מחלקים לצלחות הגשה, מזלפים מעט קרם קוקוס, מפזרים כוסברה טרייה ומגישים.
אני מלמדת בישול גם אצלכם בבית – קבוצות של חברים או משפחות מוזמנות לפנות אלי לפרטים!
תגיות: במיה, תבשיל במיה, איך מכינים קארי, קארי הודי, מתכון לבמיה, שעועית מש, אוכל הודי, קארי
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות, קטניות
מתכון מצויין!
לא דורש הכנת / שימוש במחית קארי ומתון בקלוריות יחסית למתכוני קארי.
תודה רבה 🙂
שמחה שאהבת, הדס!
האם את שמה מים במקום שמן בהתחלה ?
היי, אני מתחילה בצריבה של הבצל "על יבש", מוסיפה עוד ירקות ורק אחכ מוסיפה מעט מים או ציר ירקות וממשיכה הלאה. אם צריך מוסיפה עוד מעט נוזלים.