סושי פתוח של אצות טריות ובורגול
למרות שהאצות צומחות ביריעות ענקיות ודקיקות, אחרי הקציר הן נאספות ומתכווצות, כך שקשה למתוח אותן לעלים שלמים. לכן נוח יותר להכין מהן סושי שכבות פתוח, שהפעם בחרתי למלא בבורגול במקום באורז המסורתי.
חומרים ל 4-6 מנות
כ-200 גרם אצות ירוקות טריות, שטופות מעט
לבורגול:
300 גרם בורגול גס
4 כפות חומץ אורז
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
לטופו טמפורה:
150 גרם טופו חתוך לרצועות
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס מים או סודה
מלח, פלפל שחור גרוס
שמן צמחי לטיגון
1 אבוקדו בשל ומוצק, חתוך לרצועות
1 גזר חתוך לרצועות
להגשה: מעט רוטב סויה
+ מכינים את הבורגול: מניחים את הבורגול בקערה ויוצקים מים רותחים 2-3 ס"מ מעל גובה הבורגול. מניחים לספוג את המים במשך 20-30 דקות, עד שהבורגול רך אך נגיס. מסננים היטב משאריות המים ומחזירים לקערה.
+ מחממים בסיר קטן את חומץ האורז עם הסוכר והמלח, עד שהסוכר והמלח נמסים לחלוטין והחומץ מבעבע קלות. מצננים מעט ויוצקים על הבורגול. מערבבים בעדינות עד שכל הנוזל נספג.
+ מכינים טופו טמפורה: מערבבים בקערית את קמח החומוס עם המים או הסודה, עד לקבלת תערובת סמיכה כמו של פנקייק. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
+ מחממים מעט שמן במחבת קטנה. טובלים רצועות טופו בתערובת הקמח כך שיעטפו מכל צידיהן ומטגנים בשמן החם 2-3 דקות מכל הצצדים עד להזהבה ופריכות. מוציאים לנייר סופג.
+ מרכיבים את עוגת הסושי (אפשר להשתמש ב"רינג"): מניחים על צלחת שכבה של אצות טריות. משטחים עליה שכבה של בורגול. על הבורגול מניחים רצועות אבוקדו, גזר וטופו טמפורה. מכסים בשכבה נוספת של בורגול ובשכבה נוספת של אצות. מזלפים מעט רוטב סויה (אפשר לערבב עם ווסאבי למי שאוהב) ומגישים.
היי! איפה ניתן להשיג אצות טריות? וסתם לא קשור- איפה יש קייל? מחפשת כבר מלא זמן
היי, אצות טריות אפשר לקנות בעדן טבע מרקט (מגיעות באריזה שנקראת אצה חכמה). לגבי קייל, הוא דווקא הופך נפוץ יותר ויותר, אפילו שטראוס הוציאו מארז של עלי בייבי קייל.. אני מוצאת בלא מעט מקומות, גם בשוק.