קראמבל אפרסקים מהיר
אחרי שנים של תכנונים, סוף סוף הבשילה השעה למפגש אחת על אחת כיפי במיוחד עם הקונדיטורית המחוננת והבלוגרית המוכשרת נטלי לוין. ברור שהכנו מאפה קיצי קל להכנה וסופר טעים במטבח הביתי שלה
צילומים: נטלי לוין
מה קורה כששתי קולגות מצליחות סוף סוף להיפגש אחרי ניסיונות כושלים למצוא את התזמון הנכון? הן לא מפסיקות לדבר. מנסות ללא הצלחה להיזכר מתי בעצם הכרנו (מאז ומתמיד כנראה), מחליפות חוויות מעולמנו המשותף במטבח וברשת, מתייעצות ומפטפטות על הכל. מפה לשם, למי יש זמן להכין מתכון? אז כמובן שקבענו מפגש נוסף והרבה יותר מהר כדי להשקיע במשהו מהמם ממש (יש למה לחכות), אבל בינתיים כדי לספק את החשק למתוק, נטלי לוין האלופה (כדאי לעקוב אחריה באינסטגרם! היא מעלה גם מתכונים טבעוניים ובכלל, מעוררת השראה) תקתקה לנו מאפה קיצי בחמש דקות.
קראמבל הוא כנראה אחד הקינוחים הכי כיפיים וקלים להכנה בעולם – הבצק שלו פשוט פשוט וכיף להתעסק ולפורר אותו בידיים ובמרכז מככב כל פרי עונתי שאתם אוהבים, שמתאים לאפייה בתנור. כמה דקות מהרגע שתתחילו להכין כבר תכניסו את הקראמבל שלכם לתנור ומאותו רגע, הוא זה שיעשה את העבודה. היכונו לריח נפלא שיציף את כל הבית ולביס חמים, גם רך וגם קראנצ'י, שיעשה לכם שמח בפה ובלב.
עוד מאפים מתוקים נהדרים:
גביניות פילו ממכרות
גאלט פירות יער או תותים
רוגלך במילוי שוקולד
הספר המטבח הטבעוני שלי עכשיו במחיר מיוחד לכבוד חג הספר העברי
קראמבל אפרסקים ופקאן של נטלי לוין
כמובן שנטלי היתה חייבת להבריק עם התוספת המושלמת – פקאנים עשירי טעם, שנותנים קונטרה אגוזית מושלמת לאפרסקים המתוקים והרכים. מה שנקרא, הסתדרתם עם קינוח לארוחת השבת. המתכון יעבוד בכיף עם נקטרינות, שזיפים, תפוחים, אגסים, פירות יער ועוד.
חומרים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ או מלבנית בגודל 20*30 ס"מ
לאפרסקים:
8 אפרסקים בשלים
2 כפות סוכר דמררה
לקראמבל:
140 גרם (1 כוס) קמח
100 גרם (1 כוס) אגוזי פקאן טבעיים, חצויים
70 גרם (1/3 כוס) סוכר דמררה
70 מ"ל (1/3 כוס) שמן
קורט מלח
½ כפית תמצית וניל
לקישוט:
אבקת סוכר
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ חותכים את האפרסקים לקוביות בגודל של כ-3X3 ס"מ ומעבירים לתבנית. מפזרים עליהם את הסוכר ומערבבים היטב.
+ מכינים את הקראמבל: טוחנים יחד במעבד מזון את הקמח והפקאנים, עד שמתקבלת אבקה אחידה.
+ מוסיפים לתערובת הקמח סוכר, שמן, מלח ווניל ומעבדים מעט, רק עד לקבלת פירורים.
+ מפזרים את פירורי הבצק על האפרסקים שבתבנית בשכבה אחידה.
+ אופים את הקראמבל 30-40 דקות בתנור החם, עד שהבצק שהוב והאפרסקים מבעבעים מעט ומגירים נוזלים.
+ מוציאם מהתנור, מניחים להתקרר מעט בטמפרטורת החדר, מאבקים באבקת סוכר ומגישים.
הכנתם?? אל תשכחו לתייג אותי באינסטגרם ולבוא להשוויץ בקבוצה של טבעוניות נהנות יותר
תגיות: אפרסק, קיץ, אפרסקים, נטלי לוין, קראמבל, איך מכינים קראמבל, קראמבל טבעוני
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים, מתוק
אפשר אגוזי מלך במקם פאקן?
כן, אם כי הייתי מעדיפה לוז או קשיו.
הי
יעבוד גם עם קמח קונדיטור לנמנעים מגלוטן?
לא רואה סיבה שלא.
היי, איזה יופי – רוצה להכין – יש אפשרות לעבד את הקראמבל ללא מעבד מזון? האם יעבוד בערבוב ידני עם פקאנים שנקצצו ממש דק או בהשמטת הפקאנים? תודה מראש
לדעתי לא צריכה להיות בעיה
יהיה טעים עם תפוחים במקום אפרסקים?
בטוח!
שלום
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא?
פחות מומלץ לדעתי
אפשר בלי פקאן או אגוזים? כי גם ילדים קטנים אוכלים
בהחלט