קדרה מהירה של דלעת, חומוס ושעועית ירוקה
מצב הדכדוך הלאומי לא ממש עושה חשק לשום דבר. החלטתי להרים לעצמי את המוראל עם אוכל צבעוני במיוחד, כדי שלפחות הצלחת תחייך אלי ועל הדרך הרווחתי מנה גדושה של בריאות
אפילו שאני בדרך כלל משאירה את הצרות האישיות והלאומיות מחוץ למטבח, יש ימים שזה הופך להיות קשה יותר מתמיד. החדשות מחלחלות גם אל המקומות הכי פרטיים ונעימים שלנו ואיכשהו, אם נרצה או לא, משפיעות על הלך הרוח. כבר מזמן הוכיחו שכשאנחנו רואים בעיניים עצים ירוקים או ים כחול, התחושה הפנימית שלנו משתנה ומצב הרוח משתפר פלאים ואני בטוחה שאותו עיקרון עובד גם על מה שאנחנו רואים בצלחת. לכן החלטתי להכין לעצמי צלחת צבעונית במיוחד, כזו שתמלא לי את העיניים ברכיבים טריים וטעימים ותשפר גם את מצב הרוח וגם את איך שהגוף שלי מרגיש בפנים. יש למנה הזו עוד שני יתרונות בולטים – היא גם מהירה וגם קלה ממש להכנה, אז אין לכם שום תירוץ לא להכין אותה גם אצלכם במטבח ולהכניס קצת צבע ושמחה לצלחת.
את המתכון הזה לא תכננתי לפרסם (אני לא אומרת את זה סתם, זה באמת קורה), אבל התמונה של הסיר שהעליתי לסטורי עשתה ליותר מדי אנשים חשק, שהבנתי שיש משהו בצלחת הזו שבאמת יכול לשמח ולעודד גם כשהמצב בעע. אז קבלו, חייכו, הכינו ודעו שעשיתם משהו ממש טוב למען עצמכם היום. רק בריאות!
ההרשמה לסדנה הקרובה בעיצומה! ארוחות מהירות ובריאות לאמצע השבוע
קדרה מהירה של דלעת, חומוס ושעועית ירוקה או שעועית תאילנדית
מסוג המתכונים החביבים עלי במיוחד – כאלה שעושים שימוש בירקות שיש לי בהישג יד, שלוקח להכין אותם ממש דקות ושיוצאים טעימים ומזינים במינימום הכנות ומאמץ.
חומרים ל 4-6 מנות
650 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
200 גרם שעועית ירוקה (אפשר קפואה) או שעועית תאילנדית חתוכה למקטעים
1-2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים)
חופן עגבניות שרי, חתוכות לאורך לחצאים או לרבעים
1 בצל גדול, חצוי ופרוס דק
3 שיני שום, קצוצות
1 פלפל חריף, אדום או ירוק, קצוץ (לא חובה)
1 כף גדושה רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית חווייג' למרק
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מעושנת
מלח, פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית (לא חובה)
להגשה:
פטרוזיליה קצוצה
+ מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ונמוך ומטגנים את הבצל והשום ואם רוצים גם פלפל חריף כ-5 דקות, להזהבה (אני מכינה בלי שמן – צורבת היטב ואז מוסיפה קצת מים או ציר ירקות). מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים וממשיכים לטגן עוד דקה.
+ מוסיפים את קוביות הדלעת וממשיכים לטגן עוד 5 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם. מוסיפים מעט נוזלים אם צריך.
+ מוסיפים את השעועית, מטגנים עוד 2 דקות ואז מוסיפים את העגבניות וגרגירי החומוס. מוסיפים תבלינים, מערבבים היטב וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
+ מוסיפים מים או ציר ירקות עד מחצית הגובה של תכולת הסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שכל הרכיבים רכים וטעימים (אם צריך מוסיפים עוד קצת נוזלים). טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
+ מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים, אפשר עם אורז או קינואה.
עוד מנות מהירות וטעימות:
תבשיל קארי מהיר בתנור
נזיד מהיר של עדשים וירקות שורש
תגיות: שעועית ירוקה, בריא, תבשיל טבעוני, מהיר, איך מכינים תבשיל טבעוני, דלעת, חומוס
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות, קטניות