ביס קיצי: פלפלונים במילוי טאבולה קינואה
הגיע השעה לענות אחת ולתמיד על השאלה הנצחית – איך מכינים קינואה?? ואחר כך להכין ממנה סלט טאבולה קיצי ומרענן שממלאים בו פלפלונים מתוקים
צילום: חגי לפלר
לא משנה כמה פעמים אני אענה על השאלה הנצחית, איך מבשלים קינואה כמו שצריך, תמיד יצוץ מישהו נוסף שישאל בדיוק את אותה השאלה. יכול להיות שזה בגלל שבניגוד לאורז או לפסטה שהיו כאן מאז ומעולם, הקינואה היא אזרחית חדשה יחסית בישראל (מה זה 15 שנה, בינינו?) ולמרות שהפכה פופולרית מאד בבתי קפה ובמסעדות, לבתים לקח לה קצת יותר זמן להיכנס. אולי זה בגלל שלא ברור לאיזו משפחה היא שייכת (היא לא דגן, היא בעצם זרע) ואולי כי ניטש ויכוח עז בין המעדיפים אחת משתי השיטות הנפוצות להכין אותה – כמו אורז, ככה שהיא סופגת את כל המים, או כמו פסטה – בהמון מים שאחר כך מסננים.
במילים אחרות, החלטתי להסביר לכם שוב איך מכינים קינואה (וכן, שתי השיטות לגמרי אפשריות) ולנצל את מזג האוויר המוגזם ששורר בחוץ, יחד עם רוח הנכאים הקלילה (שהיא הרוח היחידה שנושבת כאן בימים אלה) כדי לבשל קינואה בקלות ובמהירות ולהכין ממנה את אחת המנות הקיציות, המרעננות והצבעוניות שיש, שמיד תרומם לכם את מצב הרוח. בואו נכין.
הירשמו עכשיו לסדנת מתוקים טבעוניים בזום ב-60 ש"ח בלבד!
** המתכון בשיתוף סוגת.
פלפלונים במילוי טאבולה קינואה
אפשר כמובן לאכול את הסלט כמו שהוא, אבל ההגשה בפלפלונים הופכת אותו למרענן, צבעוני וחגיגי בהרבה – מנה מעולה לפתוח בה ארוחה קיצית או להגיש כמנת אירוח.
חומרים לכ-15 יחידות
כ-15 פלפלונים מתוקים צבעוניים
1 כוס קינואה (אני השתמשתי בקינואה של "סוגת")
1-2 כוסות עשבי תיבול קצוצים (נענע, פטרוזיליה, בצל ירוק, כוסברה)
1-2 מלפפונים פריכים
1/2 בצל סגול קצוץ
1 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 שן שום כתושה
קליפה מגוררת ומיץ מלימון עסיסי אחד
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
להגשה:
טחינה גולמית או מוכנה
חופן גרעיני חמניה
+ מתחילים בבישול הקינואה: שוטפים את הקינואה במי ברז – זה מוציא ממנה את המרירות. אפשר גם להשרות אותה 1-2 שעות ומי שרוצה יכול גם להנביט. מסננים.
+ לבישול כמו פסטה: מרתיחים הרבה מים בסיר ומבשלים בהם את הקינואה 10-15 דקות, עד שהיא רכה אבל עדיין נגיסה (במיוחד בסלט חשוב שתהיה "אחד אחד"). מסננים היטב מהנוזלים ומקררים לטמפרטורת החדר.
+ לבישול כמו אורז: אם רוצים, מחממים מעט שמן זית בסיר קטן ומטגנים בו את הקינואה כ-2 דקות. ממליחים ומוסיפים 2 כוסות מים רותחים. מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שהנוזלים נספגים לגמרי והקינואה מוכנה.
+ בינתיים חוצים את המלפפונים לאורכם, משתמשים בכפית כדי לרוקן את הגרעינים ופורסים אותם. חוצים גם את הפלפלונים לאורכם ליצירת "סירות", נפטרים מהגרעינים ואם צריך מיישרים בעדינות בסכין חדה את הבסיס כדי שיעמדו באופן יציב.
+ מערבבים את הקינואה שהתקררה עם יתר חומרי הסלט ומערבבים בעדינות. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
+ ממלאים את סירות הפלפלונים, מזלפים מעט טחינה ומפזרים מעל גרעיני חמנייה. מגישים מיד.
עוד מנות קיציות מרעננות:
סלט קוסקוס עם מנגו ודלעת
סלט שעועית אזוקי עם נקטרינות
סלט זוקיני
תגיות: פלפלים, קינואה, טאבולה, סלט קינואה, פלפלונים, איך מכינים קינואה, איך מבשלים קינואה
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני