גבינת קשיו ביתית
[סה"כ: 8 ממוצע: 1.5 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבועות
ידידותי לילדים
ללא גלוטן
אגוזי הקשיו מכילים הרבה שומן, כך שמתקבלת גבינה עשירה במיוחד. ניתן להחליף אותם בשקדים מולבנים, שדורשים פחות מים בשלב הטחינה, אך הטעם יהיה כמובן שונה. אפשר להוסיף לתערובת מעט שמרי בירה או צנוברים או עשבי תיבול, הכל לפי היעוד של הגבינה והטעם האישי. הגבינה תחזיק עד שבוע במקרר בכלי סגור.
חומרים:
1 כוס אגוזי קשיו טריים, מושרים ללילה במים קרים
מעט מים
מיץ מחצי לימון
1 כף טחינה גולמית איכותית (אפשר מלאה) – אני מעדיפה בלי
1 שן שום (לא חובה)
מלח
- מניחים את כל החומרים במעבד מזון או בלנדר חזק, ומעבדים עד שמתקבלת משחה אחידה וחלקה.
- אם הבלנדר לא מספיק חזק, ניתן להוסיף יותר מים ולייצר גבינה דלילה יותר, ולאחר מכן "לרכז" אותה בעזרת מסננת המרופדת בבד גבינות.