חזרת ביתית
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
לא כזאת שתהרוג את הרגישים לחריף, אבל תהיה מספיק טובה כדי לפתוח את מערות האף, שזה תכלס התפקיד העיקרי שלה. החומרים יספיקו לצנצנת גדולה.
חומרים:
1 שורש חזרת באורך כ-20 ס"מ
6 סלקים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס לימון
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
- מניחים את קוביות הסלקים בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל במשך כ-30 דקות. כשהסלקים רכים, מוציאים אותם מהמים ולא שופכים את הנוזלים.
- מגרדים את שורש החזרת ואת הסלקים המבושלים על פומפיה דקה ומעבירים לקערה. מוסיפים חומץ, לימון, סוכר ומלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
- אם החזרת יבשה מדי, ניתן להוסיף עד כוס אחת ממי הבישול של הסלק ולערבב.