לימונים כבושים
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
ארוך
ללא גלוטן
אפשר לקנות, אבל קל מאד להכין בבית ולשלב בתבשילים ובכריכים, שיקבלו שדרוג עולמי. את היתרה שומרים במקרר (הם יישמרו לפחות חודש) או מחלקים לחברים, שיאהבו אתכם יותר.
חומרים:
1 ק"ג לימונים, שטופים ופרוסים דק עם הקליפה
מלח גס (רצוי מלח ים אטלנטי)
שמן צמחי (תירס, למשל) לכיסוי
צנצנת גדולה מעוקרת במים רותחים
- מניחים שכבה של פרוסות לימון בקערה רחבה, מפזרים מעט מלח, מניחים שכבה נוספת של פרוסות לימון וממליחים מעט שוב. ממשיכים כך עד שמסיימים את כל פרוסות הלימון. מניחים מעל השכבה העליונה צלחת ומעליה משקולת כבדה ומאחסנים במקרר למשך 3 ימים.
- אחרי 3 ימים מוציאים את הקערה עם הלימונים והנוזלים שהופרשו מהם מהמקרר. מעבירים את הפרוסות לצנצנת המעוקרת בעזרת מזלג ארוך או מלקחיים (חשוב לא לגעת בידיים). מוסיפים את הנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה ויוצקים שמן צמחי לכיסוי מלא של הפרוסות. סוגרים את הצנצנת היטב ומאחסנים במקרר למשך יומיים נוספים לפני השימוש.