מיונז טבעוני ביתי
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ללא גלוטן
לא ייאמן כמה קל להכין מיונז טבעוני בבית, אפילו יותר קל מלהכין מיונז מביצים. אין כאן צורך באמולסיה וזילוף איטי של שמן אלא פשוט בטחינה קצרה של כל המרכיבים והוא גם, אין כיף, בריא יותר ונטול כולסטרול. אני אוהבת לתבל אותו במעט פפריקה מעושנת, כמובן אפשר להוסיף אילו טעמים שאתם רוצים. הכי חשוב – אל תשכחו להצטייד בחלב סויה נייטרלי לגמרי, אתם ממש לא רוצים מיונז מתוק.
חומרים:
2/3 כוס שמן צמחי (חמניות, תירס וכד')
1/3 כוס חלב סויה לא ממותק
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון (חלק או גרגירים)
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית מלח ים אטלנטי
1/4 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
- מעבדים את כל החומרים יחד בעזרת בלנדר מוט במשך כדקה, עד שמתקבלת תערובת מיונז סמיכה ובהירה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. ניתן לשמור בקירור עד כשבוע.
מתכון מושלם ופשוט תודה!
מתכון מעולה. מכינה כל הזמן. יותר טעים מהדבר האמיתי.
הפפריקה מאד מוסיפה.
הכנתי את המיונז כמו במתכון עם שני שינויים, השתמשתי בשמן זית מעולה ובמקום חרדל השתמשתי בטבסקו אדום. טעמתי את הלימון שהיה חמצמץ בקטע טעים.
המיונז שיצא היה במרקם מעולה, נראה מליון דולר, אפילו הצבע היה מעורר תאבון… אבל הטעם היה מר ולא אכיל, וזה היה מבאס. מעבר למרירות היה ניתן להבחין בטעמים טובים, אבל המרירות הכריעה את המיונז והוא הלך לקומפוסטר אחר כבוד.
היי סער, בדיוק מהסיבה הזו אני לא ממליצה להכין עם שמן זית 🙂 הטעם שלו מאד דומיננטי ולעיתים מריר וגם המרקם בעיני יותר "כבד". אם תנסה שוב עדכן איך יצא!
עם שמן חמניות יצא טעים, הטבסקו מרים את המיונז לגבהים.
כן אין על ספייסי מיונז 🙂
תודה נשמע נהדר וקל. האם אפשר חלב שקדים במקום חלב סויה?
אני לא הצלחתי, אבל שמעתי על אנשים שאולי כן.. לא בטוחה. לדעתי חייבת להיות כמות חלבון מספקת
היי אורי שביט ,
המון תודה למתכון המיונז המעולה ,
(הכנתי עם שמן מזרעי-ענבים- ויצא מוצלח מאוד.: מהיר הכנה ווממש טעים !
השאלה :
האם שמן -אבוקדו גם הוא יכול להתאים להכנת המיונז ?
ושוב תודה על המתכון הנפלא.
שרון.
היי שרון, איזה כיף לשמוע! לגבי שמן אבוקדו אני לא הייתי משתמשת בו כי יש לו טעם עז והוא גם יותר כבד במרקם. אבל את תמיד יכולה לנסות!