עוגה בלי דבש לראש השנה
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
ידידותי לילדים
אין בה דבש, אין בה שום דבר שמזכיר דבש, וכמובן גם לא מוצרי חלב או ביצים, אבל יש לה ארומה וגם טעם שמזכיר עוגת דבש (רק הרבה יותר טעים!) והיא כל כך קלה להכנה וכל כך מוצלחת שמיד אימצתי אותה להיות עוגת הבית הרשמית
חומרים לתבנית אינגליש קטנה:
(לתבנית גדולה יותר או תבנית "פלא" עם חור, מומלץ להכין פעם וחצי של הכמות)
1/3 כוס שמן (אני השתמשתי בחמניות)
1/2 כוס סוכר (אפשר חום, אני העדפתי סוכר דק דק שנמס יותר בקלות)
1/4 1 כוסות קמח (אני השתמשתי בחצי קמח מלא וחצי קמח כוסמין מלא, שחקו עם זה)
1 כפית אבקת אפיה
קורט אבקת סודה לשתיה
קורט מלח
1/2 כפית קינמון
מעט ציפורן טחונה (לא חובה)
1/2 1 כוסות רסק תפוחי עץ ללא סוכר
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- משמנים תבנית אפייה – אפשר להשתמש בשמן צמחי או בשמן קוקוס. אני אוהבת גם לפזר סוכר חום בתוך התבנית – הסוכר "עוטף" את הדפנות, מקל על חילוץ העוגה מהתבנית ויוצר ציפוי כיפי.
- מקציפים בקערה (אפשר בעזרת מיקסר ידני) את השמן עם הסוכר 2-3 דקות, עד שהתערובת מוקצפת קלות.
- מוסיפים קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים. מוסיפים קינמון, מעט ציפורן אם רוצים ורסק תפוחי עץ ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
- יוצקים לתבנית המשומנת ואופים כחצי שעה, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש והיא יציבה ושחומה.