ממרח עדשים שחורות, אגוזי מלך ובצל
[סה"כ: 14 ממוצע: 3 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
שילוב טעמים שבאופן מסוים מזכיר את אלה של הכבד הקצוץ שכבר נפרדתי ממנו, אבל מדובר בממרח מנצח גם בלי השוואות.
חומרים:
500 גרם עדשים שחורות, מבושלות לריכוך במים ללא מלח
1 בצל גדול, פרוס גס
1/2 כוס אגוזי מלך
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה גס
2 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד), קצוצים דק
שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
- מחממים מעט שמן זית במחבת ומטגנים בו את הבצל במשך 5-8 דקות, עד שהוא מתרכך ומזהיב. מסירים מהאש.
- מניחים את העדשים המבושלות, הבצל המטוגן, האגוזים והפטרוזיליה במיכל של מעבד מזון. יוצקים מעט שמן זית ומעבדים לקבלת משחה גסה או חלקה לבחירתכם. אם רוצים מרקם חלק יותר, ניתן להוסיף מעט מים.
- מוציאים לקערה, מוסיפים את הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.