בורגול ועדשים כתומות בניחוח הודי
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
את העדשים בישלתי עד מעט לפני שהן הופכות למחית (זה קורה די מהר), אני אוהבת אותן יותר כשהן שומרות על נגיסות. אומרים שכדאי בכל מקרה להשרות אותן קודם, אבל ממש לא חייבים.
חומרים ל-6 מנות:
400 גרם (כ-2 כוסות) בורגול גס
2 כוסות עדשים כתומות
1 בצל, קצוץ גס
3 שיני שום כתושות
1 גזר, מגורד
1 פלפל חריף טרי קצוץ דק (לא חובה)
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 כף זרעי כוסברה
1 כף כורכום
1 כפית הל טחון (או זרעי הל שלמים)
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
2 עגבניות בשלות, חתוכות לקוביות (עם המיץ!)
1/2 צרור כוסברה קצוצה
מיץ טרי מ-1/2 לימון
שמן זית
- משרים את הבורגול במים רותחים למשך 15-20 דקות, עד שהוא מתרכך ותופח. מסננים משאריות המים וסוחטים מעט.
- מחממים שמן זית בסיר רחב ומאדים תוך כדי ערבוב את הבצל, השום, הגזר והפלפל החריף יחד במשך 5-10 דקות. מוסיפים את הג'ינג'ר המגורד, זרעי הכוסברה, הכורכום וההל וממשיכים לאדות כ-5 דקות נוספות, עד שהירקות מתרככים ומעלים ניחוח. מוסיפים את העדשים, מערבבים היטב ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות, כמעט עד לריכוך מלא (אפשר לבשל יותר אם רוצים). מסירים מהאש.
- מוסיפים לסיר את הבורגול המסונן, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. מוסיפים את קוביות העגבניות, הכוסברה, מיץ הלימון ומעט שמן זית. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.