אטריות אורז עם פטריות שיטאקי שחורות, חצילים וטופו
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
ללא גלוטן
יש בארץ שיטאקי בהירות טריות מוצלחות, אבל לשחורות יש טעם עמוק יותר ומרקם בשרני יותר, על אף שהן מיובשות. משרים אותן במים לפחות חצי שעה (אפשר גם 24 שעות, במקרר) ומניחים מעל הקערה צלחת קעורה שתגרום להן לשקוע במים ולא לצוף מחוץ להם. גם המים יקבלו טעם וארומה נהדרים ויכולים לשמש להכנת התבשיל/מרק שאתם מכינים איתן (רק תקפידו להשאיר את החול בחוץ).
חומרים ל 4-6 מנות:
1 חבילה (250 גרם) אטריות אורז
1 חבילה (100 גרם) שיטאקי שחורות מיובשות (להשיג בחנויות המתמחות ובחלק מהמרכולים)
1 חבילה (300 גרם) טופו
2 חצילים בינוניים (רצוי בלאדי) חתוכים לקוביות גדולות
3-4 שיני שום פרוסות
1 פלפל צ'ילי טרי או יבש, קצוץ
1/4 כוס רוטב סויה בהיר
1 כף רוטב פטריות אסייתי
1 כפית שמן שומשום
שמן צמחי ניטרלי (חמניות, תירס, זרעי ענבים וכד')
להגשה:
כוסברה או בצל ירוק, קצוצים
- משרים את האטריות במי ברז למשך 20 דקות לפחות, עד לריכוך.
- משרים את הפטריות במי ברז למשך חצי שעה, ומוודאים שהן מכוסות לחלוטין (כדאי לשים משקולת). לאחר הסינון, שומרים את נוזלי ההשריה. סוחטים את הפטריות היטב, מסירים את קצה ה"רגל" שלהן באמצעות סכין (הוא עלול להישאר קשה ולא לעיס) וחותכים לרצועות.
- במקביל, מפזרים מלח על קוביות החצילים ומניחים לחצי שעה, להגרת נוזלים והפגת מרירות. מנגבים קלות להסרת הנוזלים והמלח.
- מחממים מעט שמן בווק או במחבת גדולה ומקפיצים את השום, הצ'ילי והטופו במשך כ-5 דקות מעל להבה גבוהה, עד שהטופו משחים מעט מכל הצדדים. מוסיפים את החצילים ומקפיצים-מערבבים 2-3 דקות נוספות.
- מוסיפים את רצועות השיטאקי וממשיכים להקפיץ 2 דקות נוספות. מוסיפים את הרטבים ושמן השומשום.
- מסננים את האטריות ממי ההשריה, מעבירים לווק ומקפיצים יחד 1-2 דקות (אם האטריות ארוכות מאד, גוזרים אותן למקטעים במספריים אחרי ההשריה). מוודאים שהאטריות רכות לחלוטין – בשלב זה אפשר להוסיף מעט מנוזלי ההשריה, כדי לבשל אותן.
- מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בכוסברה קצוצה.