קישואים צלויים בפסטו נענע וקרם סלק נא
רמת קושי
קל
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
פסח
ללא גלוטן
קישואי אצבע צעירים וקטנטנים קרצו אלי מהדוכן של "עלה עלה" בשוק האיכרים בדיזנגוף סנטר (ימי חמישי מהצהריים) – אפשר כמובן להשתמש בקישואים או בזוקיני רגילים, חתוכים לאורך לפלחים דקים. מניסיון, הרטבים ישמשו אתכם במתכונים רבים נוספים.
חומרים ל-4 סועדים:
20 מיני קישואים שלמים או 5 קישואים/זוקיני צעירים, חתוכים לאורך לפלחים דקים
עלים טריים מ-4 ענפי טימין
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
שמן זית
לפסטו נענע:
1 כוס עלי נענע טריים
חופן עלי כוסברה טריים (לא חובה)
1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים
1/4 כוס קשיו טבעי
מיץ מ-1/2 ליים (או לימון קטן)
1/3 כוס שמן זית
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
לקרם סלק נא:
1 סלק בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
1 שן שום
2 כפות חמאת שקדים טבעית
1/4 כוס מים
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- מניחים את הקישואים בקערה ויוצקים מעליהם מעט שמן זית. מפזרים עלי טימין טריים ומתבלים במלח ובפלפל. מערבבים היטב בידיים כך שהקישואים ייעטפו בשמן ובתבלינים מכל הצדדים.
- מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים עליה את הקישואים וצולים בתנור במשך כרבע שעה, עד שהקישואים מתרככים ומזהיבים קלות. בינתיים מכינים את הרטבים.
- מכינים פסטו נענע: מניחים במיכל קטן של מעבד מזון את כל חומרי הפסטו ומעבדים עד שמתקבל ממרח סמיך. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקערית הגשה.
- מכינים קרם סלק: מרסקים בבלנדר את כל החומרים, עד שמתקבל קרם סמיך וחלק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מעבירים לקערית הגשה.
- מגישים את הקישואים הצלויים לצד הרטבים, כמתאבן או מנה ראשונה מרהיבה.