פיצה של דלעת יפאנית, זוקיני מוחמצים וקרם פיסטוק
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
ארוך
מתאים לחג
שבועות
את הפיצה הזאת אוכלים קודם כל עם העיניים – יש לה מראה כל כך מרהיב שכמעט חבל לאכול אותה, אבל לא. אם עוד הייתם צריכים הוכחה שפיצה בלי גבינה יכולה להיות עשירה ומענגת, הרי היא לפניכם.
חומרים ל-4 פיצות:
לבצק:
600 גרם (3 כוסות) קמח פיצה
350 גרם (1/4 2 כוסות) מים
10 גרם (1/2 כף) מלח
2 גרם (כ-1/4 כפית) שמרים יבשים
50 מ"ל (2 כפות) שמן זית
לקרם דלעת:
1 דלעת יפאנית כתומה (קבוצ'ה) במשקל כ-600 גרם, על קליפתה (אפשר להחליף בדלעת אחרת)
שמן זית, מלח
1/2 כפית אבקת סוכר
2 כפות מים
לזוקיני:
2 קישואי זוקיני פרוסים לאורך דק מאד (רצוי במנדולינה)
6 כפות מיץ ליים טרי
5 כפות סירופ סוכר (סוכר ומים מבושלים ביחס 1:1)
קליפה מגורדת מ-2 ליים
לקרם פיסטוק:
2 כפות מחית פיסטוק
3 כפות מים
קורט מלח
חופן אגוזי מלך, קצוצים גס
חופן טבעות צ'ילי
חופן עלי נענע טריים
- מכינים את הבצק יום או יומיים לפני האפייה: מניחים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים ומערבבים במשך דקה עם וו לישה. מוספים את המים בהדרגה תוך כדי לישה ולבסוף את השמן, עד שמתקבל בצק אחיד. ממשיכים ללוש במשך 10 דקות נוספות. מכסים ומניחים להתפחה למשך כשעה וחצי, בטמפרטורת החדר.
- מחלקים את הבצק ל-4 כדורים במשקל של כ-200 גרם כל אחד, מניחים אותם בתבנית, מכסים ומכניסים למקרר למשך הלילה או עד 48 שעות.
- צולים את הדלעת: מחממים תנור ל-190 מעלות. מורחים את קליפת הדלעת בשמן זית, ממליחים ועוטפים היטב בנייר כסף. צולים במשך כ-40 דקות, עד שהדלעת רכה לחלוטין.
- קולפים את הדלעת הצלויה. מחלצים את בשר הדלעת לקערה, ללא הגרעינים, ומועכים באמצעות מזלג. מוסיפים את אבקת הסוכר והמים ומערבבים.
- כובשים את הזוקיני: מניחים את רצועות הזוקיני בקערה. מוסיפים את חומרי המשרה ומניחים לכבישה במשך שעה במקרר.
- מערבבים היטב את מחית הפיסטוק עם המים והמלח, לקבלת קרם חלק.
- מרכיבים את הפיצה ואופים: שעה לפני האפייה מניחים אבן שמוט (או תבנית ברזל הפוכה) בחלק התחתון של התנור ומחממים ל-250 מעלות.
- מוציאים את כדורי הבצק מהמקרר לנייר אפייה מקומח. מקמחים את כדור הבצק ומרדדים לעלה דק ככל האפשר. מורחים על הבצק 2 כפות מלאות ממרח הדלעת, מוציאים את הזוקיני מהמשרה ומניחים על הקרם. מפזרים מעט אגוזי מלך ומחליקים את הפיצה לאבן או התבנית שבתנור. אופים 5-6 דקות, עד שהפיצה מוכנה. ממשיכים כך עם יתר כדורי הבצק.
- יוצקים על הפיצה האפויה מעט מקרם הפיסטוק, מפזרים טבעות צ׳ילי ועלי נענע ומגישים.