ממרח דלעת ערמונים בניחוח מעושן
[סה"כ: 0 ממוצע: 0 ]
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
ללא גלוטן
המרקם הקרמי של דלעת הערמונים הצלויה פשוט מבקש להימרח על לחם טוב, אבל יהיה מצוין אפילו כתוספת. את הפפריקה המעושנת הוסיפו בהדרגה כדי שרק תעניק לה ניחוח ולא תשתלט. את הטימין אפשר להחליף בבצל ירוק קצוץ או אפילו נענע טרייה.
חומרים:
2-3 דלעות ערמונים
כ-1/2 כפית פפריקה מתוקה מעושנת
1 שן שום כתושה
מעט עלי טימין טריים
מלח גס (רצוי מלח ים)
פלפל שחור גרוס טרי
- מחממים תנור ל-250 מעלות.
- עוטפים את הדלעות בנייר כסף, כל אחת בנפרד, ומניחים בתבנית אפייה. צולים במשך 30-45 דקות, עד שהדלעות מתרככות לחלוטין (ניתן לבדוק בדקירת סכין).
- חוצים את הדלעות הצלויות ומנקים אותן מהזרעים והסיבים. מרוקנים את בשר הדלעת לקערית.
- מוסיפים פפריקה מעושנת (זהירות, היא דומיננטית! מומלץ להוסיף בהדרגה ולטעום), שום, טימין, מלח ופלפל. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. מגישים חם או קר.