חציל מאודה עם ירקות בטמפורה
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
ללא גלוטן
שילוב של שתי טכניקות בישול מהמטבח האסייתי – אידוי וטיגון בטמפורה. משחק של טעמים ומרקמים, במנה שכל כוכביה ירקות טריים.
חומרים ל-6 מנות:
לחציל:
1 חציל בלאדי גדול ויפה
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מיץ לימון
½ כוס מירין
לירקות:
3 גבעולי אספרגוס, פרוסים דק
1 גזר, פרוס דק
2 זוקיני, פרוסים דק
1 בצל אדום, פרוס דק
לבלילה:
1/2 כוס קמח
1 כוס סודה קרה מאוד
½ מלח דק
קמצוץ פלפל שאטה יבש
1 כפית אורגנו יבש
לרוטב קרמל סויה:
1/2 כוס חומץ אורז
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
3 פרוסות דקות של ג'ינג'ר טרי
קמצוץ פלפל שאטה טחון
1 כף רוטב סויה
½ כף מיץ לימון
שמן צמחי לטיגון עמוק
להגשה:
עלים טריים לפי הטעם (פטרוזיליה, נענע, בזיליקום, שמיר)
- מכינים את הרוטב: מחממים בסיר את החומץ, הסוכר, הג'ינג'ר ופלפל השאטה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים במשך כ-3 דקות בבעבוע עדין, עד שמתקבל סירופ סמיך. מוסיפים את רוטב הסויה ומיץ הלימון, מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
- מאדים את החציל: קולפים את החציל ופורסים ל-6 פרוסות עבות.
- מערבבים את הסויה, מיץ הלימון והמירין בקערה עד שמתקבל רוטב אחיד.
- מניחים את פרוסות החציל בכלי אידוי רחב. מומלץ להשתמש בכלי אידוי מבמבוק שניתן לסדר בקומות. מטפטפים מעל כל פרוסה מעט מהרוטב. מניחים את כלי האידוי מעל סיר עם מים מבעבעים ומאדים במשך 12-18 דקות או עד שהחציל התרכך לחלוטין.
- מכינים את הירקות בטמפורה: שמים את כל חומרי הטמפורה בקערה וטורפים במהירות עד שמתקבלת בלילה סמיכה ואחידה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק ל-180 מעלות. אם אין לכם מדחום מיוחד, תוכלו לוודא שהשמן חם מספיק אם הוא יבעבע וירחש סביב עלי פטרוזיליה שתכניסו אליו (ותוציאו מיד).
- טובלים את הירקות בבלילה ומטגנים בשמן עמוק 2-3 דקות עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.
- מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים את פרוסות החציל בצלחת עגולה, מעל מסדרים את הירקות המטוגנים, מזלפים מעט רוטב קרמל סויה ומעטרים בעלים טריים.