ממרח טופו ועגבניות מיובשות
רמת קושי
קל
משך הכנה
מהיר
מתאים לחג
שבועות
ללא גלוטן
הדמיון החזותי והטעם הניטרלי הופכים את הטופו למקביל הגבינה המושלם. במקום לקנות גבינות סויה מעובדות, אפשר בקלילות להכין כאלה בבית, בכל מיני טעמים. לא בא לכם על טופו? נסו להחליף אותו בשעועית לבנה גדולה, מבושלת לרכות. את הממרח מאחסנים במקרר והוא מחזיק 4-5 ימים בכלי אטום. מומלץ להוסיף שכבה דקה של שמן זית.
חומרים:
300 גרם טופו, חתוך לקוביות
8-10 עגבניות מיובשות/לחות
3 כפות שמן זית איכותי
מיץ מ-1/2 לימון
1 שן שום גדולה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים דק
- מכניסים את כל המרכיבים חוץ מהבזיליקום למיכל מעבד המזון, ומעבדים עד שמתקבלת משחה חלקה (ולא פירורים). ניתן להוסיף עוד מעט שמן זית במידת הצורך.
- מעבירים לקערה ומוסיפים את הבזיליקום. מערבבים היטב ומגישים על פרוסת לחם או כמטבל לירקות.