pot au feu – ירקות מוקפצים על קרם בטטה במעטה בצק עלים
רמת קושי
בינוני
משך הכנה
עד שעתיים
מתאים לחג
ראש השנה וחגי תשרי
מתאים לחג
שבת
מנת רושם מרהיבה וקלה להכנה. אפשר לשחק עם מגוון הירקות, להכין במחבת גדולה אחת ולהגיש למרכז השולחן. אני ממליצה לחפש בבורקסיות טובות כמו "פנסו" או "מאפה לאון" בצק עלים צמחי על בסיס שמן, ולא להשתמש בבצק המרגרינה התעשייתי.
חומרים ל-6 מנות:
6 גזרים צבעוניים שלמים, מבושלים לריכוך
6 סלקים קטנים שלמים, מבושלים לריכוך
12 שיני שום חצויות לאורכן
12 פרחי ברוקולי, חלוטים במים רותחים 3-5 דקות
12 פרחי כרובית, חלוטים במים רותחים 3-5 דקות
20 פטריות שימאג'י
20 פטריות שמפניון חצויות
1 כף טימין קצוץ
5-6 שיני שום פרוסות
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
לכיסוי:
6 עיגולי בצק עלים (על בסיס שומן צמחי) קרוצים בקוטר של 18 ס"מ, מקוררים
¼ כוס שמן זית להברשה
מלח גס
לקרם בטטה:
2-3 בטטות גדולות, שטופות (לא קלופות)
מלח
להדבקת הבצק:
2 כפות קמח מעורבב עם מעט מים
אביזרים:
6 מחבתות ברזל אישיות או כלים אישיים חסיני חום.
- + מחממים תנור ל-180 מעלות.
- מכינים את קרם הבטטה: מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים עליה את הבטטות. מכניסים לתנור החם ואופים 30-45 דקות עד לריכוך. מוציאים מהתנור ומניחים להצטנן. מרוקנים את תוכן הבטטות למיכל של מעבד מזון וטוחנים עד שמתקבל פירה חלק. ממליחים.
- מכינים את הירקות: במחבת גדולה, מחממים שמן זית ומקפיצים בו את הירקות במשך כ-2 דקות, עד שהם מתחממים וצבעם מעמיק. מתבלים בטימין, שום פרוס, מלח ופלפל.
- מחממים תנור ל-220 מעלות.
- מורחים בתחתית כל מחבת (או כלי חסין חום אחר) כף אחת מקרם הבטטות, בשכבה דקה. מניחים על הקרם את הירקות המוקפצים. מורחים על דפנות המחבת את "דבק" הקמח ומדביקים בעזרתו את עיגול בצק העלים לכלי האפייה. מברישים את צידו העליון של הבצק בשמן זית. מפזרים מעט מלח גס ואופים 5-8 דקות עד שהבצק מזהיב. מגישים מיד.