פודינג אורז עם חלב קוקוס, שוקולד, תותים וסוכריות קופצות
מאת אורן לוקסנבורג
קינוח חורפי מושלם עם טוויסט מקומי והפתעה מתפצפצת בפה, לא לילדים בלבד.
חומרים ל-6 מנות
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
1 קופסא חלב קוקוס
1 מקל וניל
1/3 כוס סוכר לבן
8 תותים שטופים חתוכים לפלחים
1/2 חבילה שוקולד מריר איכותי, קצוץ גס
שקית סוכריות קופצות
+ מבשלים את האורז עם המים עד רתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים עוד כ-15 דקות עד שהאורז רך.
+ מוסיפים לסיר האורז חלב קוקוס, סוכר, זרעים ממקל וניל ואת מקל הוניל עצמו ומבשלים כ-8 דקות מעל להבה נמוכה, עד שחלב הקוקוס נספג באורז.
+ מעבירים לקעריות הגשה, מניחים מעט תותים על כל מנה, מפזרים שוקולד ומעל מפזרים סוכריות קופצות. מגישים מיד.
תגיות: אורן לוקסנבורג, בישול אסייתי, קינוח טבעוני, קינוח אסייתי, פודינג, אורז, חלב קוקוס, אורי שביט
קטגוריות: מתוק