פאד פאק רואם טהו – מגוון ירקות מוקפצים עם טופו

נובמבר 4, 2011 מאת:

מנה פשוטה ומהירה להכנה, גם אם אין לכם להבות ענק כמו במטבח של יריב מלילי ב"בית תאילנדי". הסוד בהקפצה הוא בחלוקת הירקות לשתי קבוצות – מתחילים עם הקשים יותר וממש בסיום מוסיפים את ה"רכים", שזקוקים למכת חום קצרה בלבד. אם רוצים להגיע לטעם האמיתי של המנה, לא מוותרים על שני הכוכבים המרכזיים: רוטב הפטריות הצמחוני (שמחליף את רוטב הצדפות המסורתי) ורוטב סויה בהיר ועדין (אל תנסו להחליף בכהה). ניתן לרכוש אותם בין היתר ברשתות "טיב טעם", "רמי לוי", "סטופ מרקט", "פרש מרקט", "לגעת באוכל" ובחנויות המתמחות. מילה שלי, הם ישמשו אתכם בכל מאכל מוקפץ מעתה והלאה. עם הירקות אפשר לשחק – גם בכמות של כל סוג ירק וגם במגוון, בהתאם לעונה ולטעם. אפשר להכין עם טופו ואפשר גם בלי. מגישים עם אורז לבן מאודה. טעים!

חומרים ל-4 מנות

כ-1/2 1 ק"ג תערובת ירקות "קשים" לבחירתכם

גזרים קלופים וחתוכים לגפרורים

ברוקולי ו/או כרובית מפורקים לפרחים קטנים

פטריות יער ושמפיניון חתוכות לרבעים

אספרגוסים חתוכים למקטעים של 3-4 ס"מ

נצרי במבוק (מואקום או מקופסא) – מסוננים, שטופים וחתוכים לגפרורים

300 גרם (1 חבילה) טופו, חתוך לקוביות

ירקות "רכים"

2-3 חופנים של נבטי שעועית

2-3 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד) חתוכים למקטעים של 3-4 ס"מ

1/4 כרוב ירוק קטן חתוך לרצועות דקות

לרוטב

8 שיני שום כתושות

6 כפות רוטב פטריות צמחוני

6 כפות רוטב סויה בהיר

4 כפיות סוכר חום

כ-1 כוס ציר ירקות או מים

שמן צמחי (סויה, תירס) לטיגון

+ מניחים את הירקות ה"קשים" החתוכים ואת קוביות הטופו בקערה. מוסיפים ציר ירקות, רוטב פטריות, רוטב סויה וסוכר חום. אין צורך לערבב.

+ מחממים בווק או במחבת גדולה מעט שמן. מוסיפים את השום הכתוש ומאדים קצרות, עד שמתחיל להפיץ ריח ולהזהיב (נזהרים שלא ישרף, זה גורם למרירות לא נעימה).

+ מוסיפים בבת אחת את תכולת קערת הירקות – הרחיקו את הראש מהמחבת, כי המפגש של הנוזלים עם השמן עלול להזניק להבה גדולה. מקפיצים-מערבבים בעזרת כף עץ 2-3 דקות, עד שהירקות מתחילים לשנות צבע ולהתרכך מעט.

+ מוסיפים את הנבטים, הבצל הירוק והכרוב ומערבבים כחצי דקה נוספת. מכבים את האש ומניחים 1-2 דקות במחבת. מעבירים לצלחות ומגישים.

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

5 תגובות לפוסט

  1. מעיין הגיב:

    וואו איזה מתכון שעושה חשק… אכין בהקדם 🙂

  2. שרית הגיב:

    מה זה רוטב סויה בהיר? אני לא מצאתי בשום מקום

    • אורי הגיב:

      היי שרית, יש כמה סוגים של רוטב סויה וביניהם רוטב סויה בהיר (יש גם כהה, מתוק ועוד סוגים), אולי לא בכל המרכולים אבל בחלקם בהחלט וגם בטיב טעם, עדן טבע אני מאמינה, וכמובן בחנויות המתמחות כמו מזרח מערב. רוטב סויה בהיר עדין יותר בטעמו ומומלץ במתכון הזה, אם תשתמשי ברוטב סויה רגיל זה יהיה בסדר אבל טעמו חזק יותר, מלוח יותר ו"שתלטני".

  3. עינת הגיב:

    היכן ניתן להשיג רוטב פטריות צמחוני? מצ'יטוט קל באינטרנט, לא ממש מצאתי היכן.
    במידה וזה רוטב פחות נגיש, האם יש לו תחליף שיתן ארומה דומה לתבשיל?
    המון תודה מראש 😆

    • אורי הגיב:

      יש להשיג בטיב טעם, אולי גם בעדן טבע , ודאי ברשת מזרח ומערב. אין רוטב שמחליף אותו אחת לאחת מבחינת הטעם.

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות