"ריזוטו" של אורז מלא ואספרגוס
כשרוצים ריזוטו בריא יותר משתמשים באורז עגול מלא. במקום לבחוש אותו 40 דקות, מרמים ומבשלים אותו בנפרד. מגע הקסם של שמן קוקוס וכרישה קרמית, יספק את המרקם הנימוח שמזכיר ריזוטו קלאסי אמיתי.
חומרים ל-6 מנות
2 כוסות אורז עגול מלא
1 צרור אספרגוסים טריים ודקים
1 גבעול כרישה, פרוס דק
3 שיני שום פרוסות דק
2 כפות שמן זית
1-2 כפות שמן קוקוס (לא חובה אך מומלץ!)
עלים טריים מ 3-4 ענפי טימין
1/3 כוס יין לבן
מלח גס (רצוי מלח ים), פלפל לבן
להגשה: פטרוזיליה קצוצה דק
+ מבשלים את האורז בישול מלא לפי הוראות היצרן. אפשר לשמור במקרר אפילו כמה ימים עד ההכנה או להכין מיד.
+ קוטמים את הקצה התחתון של גבעולי האספרגוס וחולטים אותם במים רותחים ומומלחים במשך 3-4 דקות, עד שהם מתרככים אך עדיין פריכים. מוציאים למי קרח על מנת לעצור את הבישול ומסננים. חותכים למקטעים באורך 2-3 ס"מ.
+ מחממים בסיר רחב שמן זית ושמן קוקוס. מאדים תוך כדי ערבוב את הכרישה והשום במשך 2-3 דקות, עד שהם מתרככים ומעלים ניחוח.
+ מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים-מטגנים 2-3 דקות נוספות.
+ מוסיפים לאורז את האספרגוס והטימין ויוצקים את היין הלבן. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל 2-3 דקות לאיחוד וספיגת טעמים.
+ מתבלים במלח ובפלפל לבן. טועמים, מתקנים תיבול, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.
הי אורי מתה על הריזוטו פטנט הזה שלך!!! רוצה להכין לחג על אותו עקרון ריזוטו פטריות עם פטריות פורציני יבשות. איך היית ממליצה לעשות? תודה רבה וחג שמח
היי תמר יקרה, האמת שיש מתכון כזה בספר, יש לך אותו?