סלק ודלעת צלויים על אורז בניחוח זעפרן
דנה מלמד
צלי צבעוני ומתקתק שממלא את הבית בניחוחות משכרים. אפשר להחליף את האורז באורז בר, אורז מלא או שילוב של שניהם.
חומרים ל-4 סועדים
2 סלקים בגודל בינוני שבושלו בקליפתם עד ריכוך, קלופים וחתוכים לפלחים
(אפשר להשתמש בסלק ארוז בואקום)
250 גרם דלעת, חתוכה לקוביות
מיץ מתפוז אחד
1/2 כוס שמן זית
1 כף סוכר חום (או סילאן או סירופ אגבה)
עלים מ-2 ענפי טימין
2 עלי מרווה
מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי
100 גרם משמשים מיובשים (מומלץ אורגניים, הם חומים ולא כתומים והרבה יותר טעימים)
100 גרם שקדים או פיסטוקים קלופים
גיוון: אפשר להוסיף לתערובת הסלק-דלעת תפוז חצוי ופרוס על קליפתו.
לאורז:
1 ספל אורז בסמטי
1 בצל קצוץ
1 גזר מגורר גס
2 עלי דפנה
1 מקל קינמון
מלח
1/4 כוס שמן
כ-10 חוטי זעפרן מומסים ב-2 כפות מים רותחים
+ מכינים אורז: מזהיבים בשמן את הבצל והגזר במשך כ-5 דקות. מוסיפים האורז ומערבבים. מוסיפים עלי דפנה, מקל קינמון וזעפרן ומערבבים היטב. ממשיכים לטגן עד שהאורז לוהט למגע אצבעות. מוסיפים 1/4 1 כוסות מים רותחים, מערבבים, מכסים היטב, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 18 דקות.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ מכינים את הסלק והדלעת: שמים בקערה שמן זית, מיץ תפוז, סילאן, מלח, פלפל עלי מרווה וטימין. מערבבים ומוסיפים את הסלק והדלעת. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה וצולים 30-40 דקות עד שהדלעת רכה. ב-5 הדקות האחרונות מוסיפים משמשים מיובשים ואת הפיסטוקים או השקדים.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מניחים בצלחת הגשה ערימה של אורז ועליה את תערובת הסלקים והדלעת הצלויים. יוצקים מעל מהנוזלים שהצטברו בתבנית.
תגיות: תבשיל טבעוני, דנה מלמד, זעפרן, אורז, צלי ירקות, דלעת, אורי שביט, ירקות בתנור, צלי, תבשיל צמחוני
שלום, אפשר להשתמש בבטטה במקום דלעת? (חבר שלי שונא דלעת)
אני לא רואה סיבה שלא, זה בטח יקצר קצת את זמן הצליה, כי בטטה מתרככת מהר והיא פחות תשמור על הצורה (אז מה! טעים נורא).
נראה מופלא באמת
חייבת לנסות
תודה
חיה
מעבירים את הדלעת והסלק לתבנית יחד עם כל הנוזלים (מיץ תפוז, חצי כוס שמן וכו') – או מסננים?
כן בהחלט עם כל חומרי הטעם 🙂