כרוב צלוי הכי טעים בעולם של אורן לוקסנבורג
מנה מרהיבה שירק טרי ויפהפה עומד במרכזה היא מועמדת בטוחה לגנוב את ההצגה. השף והיועץ הקולינארי אורן לוקסנבורג (לוקסי) מצטרף לאתר "מבשלים מסלול מחדש" ועושה קסמים עם כרוב סיני באפס מאמץ. פייר, התעלפתי
את אורן לוקסנבורג הכרתי ממש בתחילת ימי כטבעונית. הוא עקב אחרי המהפך שלי באינסטגרם, הקדיש לי מנה של קציצות עדשים טבעוניות וכל השאר – היסטוריה. מהר מאד הפכנו לחברים טובים, הפקנו יחד כתבה של מתכונים אסייתיים משגעים וגם הנחנו יחד סדנאות בישול כיפיות במיוחד. אורן מכין לא מעט מתכונים טבעוניים גם בשגרה וזה היה רק טבעי שאקרא לו להצטרף לאתגר השפים "מבשלים מסלול מחדש" בו שפים ואנשי אוכל מובילים מפרסמים מתכונים מהצומח, במיוחד עבור מי שתקופת הקורונה גרמה להם לחשוב שוב על הרגלי התזונה שלהם – כדי לשפר את הבריאות ולצמצם פגיעה בבעלי החיים ובסביבה.
אחרי שקבענו אורן כתב לי בהתלהבות "אני יודע מה אכין!" וסיפר לי על נפלאות הכרוב הסיני הצלוי. כי כרוב סיני ולא כרוב לבן או סגול, הוא יצור אחר לחלוטין – יש לו עלים רכים ופריכים יותר שהם גם יותר מרווחים. הטעמים מחלחלים פנימה וגם הצלייה אחידה יותר, שלא לדבר על הקצוות הפריכים השחומים שמוסיפים לו עומק טעמים. כי כרוב סיני הוא לא בדיוק כרוב, יותר בן דוד של הבוק צ'וי והלפת, אבל בעצם כולם איכשהו קרובי משפחה ממשפחת המצליבים. שהם לא רק טעימים ופריכים אלא גם מאד מאד בריאים.
מעל 70 מתכונים לשבועות מחכים לכם כאן
עוד ירקות טעימים למנה עיקרית:
קישואים במילוי פריקה עם שמנת קשיו
שווארמה סלרי בתנור
קולרבי אפוי במילוי עלים לימוניים
כרוב סיני צלוי הכי טעים בעולם
באמת מדובר במתכון הכי קל להכנה בעולם, שקשה לדמיין עד כמה הוא טעים עד שלא לוקחים את הביס הראשון ומתעלפים. אורן הגיש לי את הכרוב שלו עם טחינת פיסטוק (טוחנים פיסטוקים קלויים בתנור עם מים ומלח ומקבלים רוטב ממכר), טחינה גולמית איכותית ופסטו כוסברה – אפשר כמובן להגיש עם איזה תוספות שאוהבים.
חומרים ל-4 סועדים
2 ראשי כרוב סיני טרי, חצויים לאורך
4 כפות שמן זית איכותי + עוד שמן לזילוף
מלח ים אטלנטי או מלח גס
פלפל שחור גרוס
להגשה:
מיץ סחוט מלימון גדול
טחינה גולמית
תוספות שאוהבים: עשבי תיבול, אגוזים קצוצים, צנוברים קלויים, פסטו וכדומה
+ מרפדים תבנית בנייר אפייה ומזלפים עליו 4 כפות שמן זית. מפזרים מלח ים ופלפל גרוס.
+ מניחים את הכרובים החצויים הפוכים על השמן. משפשפים אותם קצת בתבנית, מזלפים מעט שמן זית גם מלמעלה ומתבלים שוב במלח ובפלפל.
הצטרפו לקהילה של טבעוניות נהנות בפייסבוק!
תגיות: כרוב סיני, כרוב בתנור, אורן לוקסנבורג, כרוב, איך מכינים כרוב צלוי, לוקסי, כרוב צלוי
קטגוריות: פוסט נבחר, ירקות, מבשלים מסלול מחדש