ירקות הם החיים: שווארמה סלרי בתנור
אחד הדברים החיוביים של תקופת ההסתגרות הכפוייה שנחתה על כולנו, היא זמן להתנסויות חדשות ומעניינות במטבח. שיתוף פעולה (מרחוק, בינתיים) עם המתכונאית המוכשרת רינת צדוק מזמין אתכם להכין שווארמה טבעונית קצת אחרת. שתהיו לראש סלרי!
צילום: רינת צדוק
את מספר הטלפון של רינת צדוק יש לי כבר שנים רבות, כנראה מימי ב"על השולחן", כשהייתי מראיינת ומתחקרת על בסיס קבוע אנשי אוכל ומסעדות. היא כתובה אצלי כ"רינת לחמים" ועד היום היא חולשת ביד רמה על המאפייה שנחשבת לאחת הטובות בישראל וגם מחוצה לה. בשנים האחרונות אני עוקבת אחריה במדור "סל וחומר" שהיא כותבת בגלגול החדש של המגזין שנקרא היום "השולחן" ובחשבון האינסטגרם היפהפה שלה, שאני מוצאת בו לא מעט מהשילובים האהובים עלי – חומרי גלם מהצומח, ידיים טובות ויצירתיות וחיבור לאוכל המקומי של האזור בו אנחנו חיים. האוכל שלה תמיד נראה לי ייצרי כזה, קצת גס, קצת פראי, כזה שמגיע מהאדמה. והיא גם ממש יפה!
רק לפני שבועות אחדים שנראים כמו נצח, ממש נפגשנו. זה קרה באירוע המרגש "אחת אחת" אליו התגייסה קבוצה גדולה של נשות אוכל, שנרתמו כדי לגייס תרומות לנערות בסיכון. סוף סוף יומנים נשלפו וקבענו להיפגש כדי להכין אוכל יחד. ואז הגיעה הקורונה.. כשבתאריך המיועד צצה התזכורת, הצעתי לרינת שלא נוותר על המפגש, גם אם בשלב הזה הוא יהיה וירטואלי, והזמנתי אותה להתארח עם מתכון שלה בבלוג. "אני יודעת!", היא כתבה בהתלהבות, והציעה לשתף אתכם במתכון שלה לשווארמה סלרי.
כן, שווארמה שורש סלרי היא אחד הדברים הטעימים!! אני יכולה לומר את זה בביטחון מכיוון שאת הגרסה המשוכללת ועמוקת הטעמים שלה אכלתי ב"נומה", המסעדה הטובה בעולם, שממוקמת בקופנהאגן. בימים שאי אפשר אפילו לדמיין את עצמנו עולים על מטוס, אפילו לא בשביל ארוחת 20 מנות מטורפת במסעדה הזו, צמד המילים שווארמה סלרי עשה לי את זה מיד. המתכון של רינת כמובן פשוט בהרבה וקל לביצוע, אפשר להכין שיפוד מרהיב כמו בתמונות, אפשר גם להכין שיפודים אישיים מראשי סלרי קטנים יותר, ואפשר להסתפק בצלייה של רצועות סלרי על מחבת לוהטת. מבטיחה לכם שזה ייצא מאד טעים.
עוד מתכוני ירקות נהדרים:
בואו לבקר אותי גם באינסטגרם
שווארמה שורש סלרי של רינת
עכשיו זו העונה המושלמת להזמין הביתה שורשי סלרי ענקיים, כאלה ששתו את גשמי הברכה שירדו במהלך החורף והם עסיסיים במיוחד, אבל גם ראשים קטנים יותר יצלחו למשימה. זאת הזדמנות נהדרת לתמוך בחקלאים המקומיים ולאכול יותר מתמיד ירקות עונתיים וטריים. אפשר כמובן לאכול את השווארמה הזו בפיתה, אבל התאהבתי לגמרי בהצעה של רינת להגיש אותה עם תוספות טעימות בעלי חסה טריים.
חומרים ל 4-6 מנות
2 שורשי סלרי גדולים או 2־3 שורשים בינוניים,
1/3־1/2 כוס שמן זית
לתבלינים:
1/2 כפית גרגרי פלפל אנגלי
1 כף זרעי כוסברה
1 כף זרעי כמון
1 כפית מלח ים אטלנטי
1 כפית גרגירי פלפל שחור
1/4 כפית קינמון טחון
1/4 כפית הל טחון
1/4 כפית ג'ינג'ר יבש
1/4 כפית כורכום
להגשה:
1 ראש חסה, רצוי אייסברג
1/4 כוס טחינה
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
2 עגבניות קצוצות
3 כפות עמבה
1 לימון כבוש קצוץ
+ מניחים את כל התבלינים במכתש או במטחנת תבלינים וטוחנים היטב. מעבירים לכוס או קערית 2 כפות מהתערובת שהתקבלה ומערבבים. את התבלינים שנשארו שומרים בתור "תבלין שווארמה" לפעם הבאה.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ שוטפים היטב את שורש הסלרי, מקלפים ופורסים לפרוסות בעובי של כ-1/2 ס"מ. מעבירים לקערה.
+ יוצקים את השמן המתובל על פרוסות הסלרי ומעסים היטב כך שכל הפרוסות עטופות בתיבול. משפדים את פרוסות הסלרי על שיפוד אחד גדול או כמה שיפודים אישיים ועוטפים בנייר אפייה, בצורת סוכרייה.
+ מניחים את השיפוד על תבנית ואופים במשך 30 דקות. מסירים את נייר האפייה וממשיכים לצלות את השיפוד 10 דקות מכל צד, עד שהסלרי זהוב ופריך. אם הוא נראה לכם יבש מדי, אפשר להבריש במעט שמן זית.
+ להגשה: מציבים את השיפוד ב-90 מעלות לתבנית ופורסים בסכין לרצועות. מגישים את השווארמה בעלי חסה עם טחינה, פטרוזיליה, עגבניות קצוצות, עמבה ולימון כבוש.
+ אם מכינים במחבת: חותכים את פרוסות הסלרי למקלות, מעבירים לקערה ומערבבים עם השמן המתובל. מלהיטים מחבת, מוסיפים את מקלוני הסלרי עם השמן וצולים 4־5 דקות, תוך נענוע המחבת מדי פעם, עד שהסלרי מתרכך ומזהיב.
אוסף מתכונים לילדים מחכה לכם כאן
תגיות: ראש סלרי, שורש סלרי, שווארמה תוצרת בית, תערובת תבלינים לשווארמה, רינת צדוק, איך מכינים שווארמה, איך מכינים שווארמה טבעונית, שווארמה סלרי
קטגוריות: פוסט נבחר, שפים מבשלים, מהיר וטבעוני
מתכון מבריק!
עשיתי שילוב אחר לגמרי של התבלינים (עובדים עם מה שיש) ועדיין יצא ממש טוב. תודה!
תענוג לשמוע!!