פשטידת ספגטי איטלקית מוקרמת
מספיק מבט אחד בתמונה כדי להבין למה אני מעדיפה לקרוא למאפה המהמם הזה פאי או עוגה. היא כל כך קלה להכנה וכל כך מרשימה שאין לי ספק שזה מה שאתם הולכים להכין לאורחים שלכם בפעם הבאה
יש הרבה סוגים של פשטידות פסטה, אבל תשמעו, פאי ספגטי כמו הפאי הפוטוגני הזה עדיין לא יצא לי להכין ואני כל כך שמחה שניסיתי! הכל קרה בזכות סדרת ממרחי הסויה של תנובה, שחזרו ממש בימים אלה למדפים עם מתכון חדש – הסדרה כולה קיבלה שדרוג גם בטעם ובמבחינתי במיוחד במרקם, שהפך להיות סמיך וקרמי בהרבה ומתאים להמון שימושים. כשטעמתי את הממרח בניחוח טוסקנה, הראש שלי טס מיד חזרה לימים בהם נסעתי לגבעות היפהפיות שסביב פירנצה וסיינה, כדי להינשא לבחיר ליבי באותם ימים (כן, התחתנתי פעם באיטליה!) והצית בי געגועים עזים לאוכל איטלקי, יותר נכון לפסטה קרמית מפנקת ברוטב רוזה עשיר, עם עגבניות שרי ופלפלים.. ממש יכולתי להרגיש בפה את הטעמים.
כדי להפוך את החלום למציאות קצת יותר מעניינת, הפכתי את הפסטה הסטנדרטית למאפה יפהפה (סליחה שאני מעידה על עיסתי, אבל מה לעשות שהתאהבתי) שמילא את הבית בניחוחות מטריפים. כל כך קל להכין אותה והיא כל כך מרשימה וטעימה, שבאמת אין לי המלצה אחרת בשבילכם חוץ מאשר לשלוח אתכם מיד להכין אותה. לפי המהירות שהיא נטרפה, אין לי ספק שאצלנו בבית היא הולכת לככב.
פשטידת פסטה איטלקית עם עגבניות שרי ופלפלים
שני טיפים חשובים לפני שמתחילים: אל תתפתו לבשל את הפסטה בישול מלא, גם כדי שהיא לא תהיה רכה מדי אבל גם כדי לאפשר לה לספוג את הנוזלים והטעמים בזמן האפייה.
הקפידו להדק אותה היטב כדי להבטיח שהמאפה ייצא יציב ואחיד. ראו בסוף המתכונים שינויים וגיוונים.
חומרים לתבנית קפיץ עגולה בקוטר 24 ס"מ.
1 חבילה (500 גרם) ספגטי (אני השתמשתי בספגטי מחיטה מלאה)
2 מיכלים (500 גרם) גבינת סויה בטעם טבעי
2 שיני שום כתושות
1 כפית תערובת תבלינים איטלקית או אורגנו/בזיליקום יבשים
מעט שבבי צ'ילי אם רוצים
1 כף שטוחה שמרי בירה (לא חובה)
1/2 כוס פירורי לחם
לרוטב:
2 כפות שמן זית
10 עגבניות שרי תמר אדומות, חצויות
10 עגבניות שרי תמר צהובות, חצויות
1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
3-4 שיני שום קצוצות
עלים טריים מ-5 גבעולי תימין
400 גרם עגבניות מרוסקות
1 כף חומץ בלסמי
1 כפית אורגנו יבש
1 כפית סוכר חום (לא חובה)
1/4-1/2 כפית פפריקה מעושנת (לא חובה)
מעט מלח
פלפל שחור גרוס
חופן עלי בזיליקום טריים, חתוכים לרצועות
להגשה (לא חובה):
חופן עגבניות שרי חתוכות לרבעים
עלי בזיליקום קטנים
פטרוזיליה קצוצה
+ מבשלים את הפסטה: מרתיחים שפע מים מומלחים בסיר גדול ומבשלים את הפסטה כ-8 דקות, עד שהיא מתרככת מעט אך עדיין מאד נגיסה. מסננים, מחזירים לסיר ויוצקים מעט שמן זית. מערבבים כך שהפסטה תיעטף בשמן ולא תידבק.
+ בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת מעט להבה גבוהה ומטגנים את העגבניות, רצועות הפלפל, השום והטימין כ-5 דקות, עד שהם מתרככים ומגירים נוזלים. מוסיפים את יתר חומרי הרוטב מלבד עלי הבזיליקום, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות לאיחוד טעמים. מסירים מהאש, מוסיפים את עלי הבזיליקום ומערבבים.
+ מחממים תנור ל-220 מעלות.
+ אחרי שהרוטב התקרר מעט, מוסיפים למחבת מיכל וחצי של ממרח סויה בניחוח טוסקנה ואם רוצים שמרי בירה ומערבבים היטב. טועמים ובמידת הצורך מתקנים תיבול.
+ מעבירים את הרוטב לסיר עם הפסטה, מוסיפים פירורי לחם ומערבבים היטב כך שכל הפסטה תיעטף היטב ברוטב.
+ מרפדים את התבנית בנייר אפייה למניעת דליפת נוזלים ומשמנים אותו בשמן זית. מעבירים את הפסטה לתבנית ומהדקים היטב בידיים (אפשר להשתמש בכפפות).
+ משטחים על הפסטה את יתרת הממרח בשכבה אחידה ומעבירים לתנור, רצוי בחלקו התחתון כדי שהמאפה לא ייחרך. אופים 30-40 דקות, עד שהמאפה מתייצב ומזהיב והשוליים מתנתקים בקלות מהדפנות.
+ מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר כ-10 דקות בטמפרטורת החדר. מחלצים מהתבנית, אם רוצים מעטרים בעגבניות טריות ועשבי תיבול, פורסים ומגישים.
שינויים וגיוונים:
אני השתמשתי למתכון בפסטה אורגנית מחיטה מלאה. אפשר כמובן להשתמש בסוגים אחרים ומי שנמנע מגלוטן יכול להשתמש בספגטי ובפירורי לחם ללא גלוטן.
מעדיפים תוספות אחרות? אפשר להכין את המאפה עם רוטב פסטו עתיר בזיליקום, תרד ושמן זית או לשבץ בקוביות קטנטנות של תחתיות ארטישוק. תתפרעו!
תגיות: איטלקי, ספגטי, עגבניות שרי, פשטידה, פאי, רוטב רוזה, פסטה, מתכונים מומלצים, פשטידת פסטה, פלפלים
קטגוריות: מאפים, פוסט נבחר, פסטה, מהיר וטבעוני
נראה מהמם! יש לך רעיון לתחליף לגבינה למי שלא גר בישראל? תודה!
היי יעל, איפה את גרה? בעיקרון גבינת סויה נייטרלית גם תעבוד, פשוט תתבלי יותר את הרוטב. עוד אופציה זה לטחון טופו לקרם ולדלל אותו במים/חלב סויה.
תודה רבה!! אני באנגליה ולא ראיתי פה גבינות רכות בסגנון הזה. אנסה בהחלט
מחכה לשמוע איך יצא!
גמני באנגליה. גבינת טופוטי נייטרלית תעבוד לדעתך?
וגם-האם אפשר להכין עם פשטה מחיטה מלאה שאינה ספגטי?
המון תודה וחג שמח X
היי, אני מאמינה שכן, אבל לא השמנתית, הרכה יותר. גם לגבי הפסטה סביר שיעבוד, אבל פסטה קצרה מאד עלולה לפרק את העוגה.
היי, תודה על המתכון. מה בעצם גורם לפסטה להידבק ולהפוך לפשטידה אחידה?
היי, הרוטב שגם מבשל את הפסטה וההידוק שלוחץ הכל יחד, זה יוצא יציב ומושלם כמו שאת רואה בתמונות 🙂 לכן חשוב שהפסטה לא תהיה מבושלת לגמרי ולהדק אותה היטב.