אנטיפסטי של סוף קיץ
מתכון פשוט ונפלא, שהירקות העונתיים חוגגים בו את מלוא תפארתם ומשתדכים לתוספת מפתיעה בדמות נקטרינה מתוקה. אפשר להגיש כך, חם או בטמפרטורת החדר, ואפשר להגיש על פסטה קצרה – אני השתמשתי במתכון כדי לנסות לראשונה פסטה עדשים ללא גלוטן (כן, יש דבר כזה! טעמתי את של Explore Cuisine) והתוצאה היתה מרנינה. את הירקות אפשר להחליף או להעשיר ברצועות חצילים, בטטה וכדומה.
עוד מתכוני ירקות נהדרים ממש כאן
חומרים ל 4-6 מנות
2 נקטרינות או אפרסקים מוצקים, חתוכים לפלחים
2 דלעות ערמונים, חתוכות לפלחים
3 זוקיני, חתוכים לאורך לרצועות עבות
2 פלפלים צהובים, חתוכים לרצועות
2 בצלים סגולים, חתוכים לפלחים
8 שיני שום מעוכות
1/3 כוס שמן זית
3 כפות חומץ תפוחים או חומץ בן יין
2 כפות אורגנו יבש
עלים מ-10 ענפי טימין טריים
מלח, פלפל שחור גרוס
+ מחממים תנור ל-250 מעלות.
+ מניחים את כל הירקות והנקטרינות בקערה גדולה או בתבנית. יוצקים עליהם את שמן הזית והחומץ ומתבלים באורגנו, טימין, מלח ופלפל. מערבבים היטב בידיים כך שהירקות ייעטפו היטב בתערובת התיבול.
+ משטחים את הירקות בתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה וצולים בתנור החם במשך 20-30 דקות, עד שכל הירקות רכים ומעט חרוכים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.
תגיות: אנטיפסטי, קיץ, דלעת ערמונים, ירקות
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, ירקות
איזה כיף לשמוע! טוב שהזכרת לי את המתכון, רצה להכין גם 🙂