ירוק בלב: כדורי סושי ממולאים וכדורי שוקולד-בוטנים
את האתגר שקיבלתי השבוע אני אוהבת במיוחד, כי הוא מעניק לכל מה שעושים איתו צבע עמוק נפלא (רמז בכותרת) בתוספת מנה גדושה של בריאות. כך ערכתי היכרות טעימה עם אצת ספירולינה טריה ומקומית, החברה החדשה שלי במטבח
"אני מהטבעונים שלא סובלים שייק ירוק". זה היה אחד המשפטים הקבועים שהרביתי לומר לאורך שנות הטבעונות שלי (שבע וחצי, אבל מי סופר), בתוספת פרצוף מזועזע שמבהיר היטב ש"עד כאן", לטחון את הסלט ולשתות אותו זה ממש לא הקטע שלי. כמו שאתם מבינים מהכותרת, אני מודה היום ברוב מבוכה, שטעיתי טעות מרה. מרה במובן שמה שדמיינתי בתור שייק ירוק ממש לא חייב להיות מר! במיוחד כשמפנקים אותו בפירות כמו בננה, תפוח או אגס, אוכמניות, תותים, גוג'י בריז ועוד המון דברים טובים (למשל אגוזים, פשתן טחון ופולי קקאו), שהולכים נהדר עם עלים ירוקים עסיסיים וטריים (כמו קייל, תרד, מנגולד, חסה וחברים). התוצאה היא שייק סמיך, מפוצץ בבריאות ואפילו ממש טעים. ככל שמתקדמים מעזים יותר, מפחיתים בכמויות הפרי ומעלים את כמות העלים ותאמינו או לא, היום אני מכורה לירוק הירוק הזה וממש מחכה לבוקר כדי לשתות אותו.
הידידות המעמיקה עם המשקה הירוק הזה הפגישה אותי לאחרונה עם אצה ירוקה-כחלחלה, שהפכה בשנים האחרונות לאחת המלכות של מזונות-העל, הספירולינה. יחד עם בננה ואוכמניות, התחלתי להוסיף לשייק הבוקר שלי קובייה קפואה של אצת ספירולינה טרייה, שטופחה וגדלה ממש כאן בישראל. בזכות הטריות שלה מכילה כמויות נאות של חלבון איכותי, ברזל, סידן, מגנזיום, ויטמינים ונוגדי חמצון במצבם הטבעי והמיטבי – כזה שלפי מחקרים משפיע על הגוף שלנו בצורה מוצלחת יותר, בלי עיבוד, ייבוש, אחסנה ממושכת והתחמצנות של רכיבים חיוניים. עם הנתונים המרשימים האלה, מגיעים עוד שני בונוסים מעולים בשביל מישהי כמוני, שטעמים מוזרים בשייק ממש לא עושים לה את זה: אפס טעם לוואי כל שהוא (לידיעת הסולדים מאצות ומ"טעם של ים" – לספירולינה הטרייה אין ממש טעם, בדקתי. היא הזכירה לי קצת אבוקדו, מרקם קרמי וטעם אגוזי עדין) ומצד שני, צבע מטורף שהפך את השייקים שלנו ליפהפיים במיוחד (מתכננת את גרסת הקערה הסמיכה יותר בקרוב!).
עכשיו, למה שרק השייק שלנו יתפנק? הסיפתח המוצלח שהספירולינה הטרייה עשתה אצלנו הוליד שיתוף פעולה עם "ספירולינה קדרון – SIMPLIIGOOD", שמגדלים אותה כאן בישראל ומשווקים לרחבי הארץ (והעולם!). הם אתגרו אותי לפתח עם האצה הטרייה מתכונים חדשים, שיהיו גם בריאים וגם טעימים (זה לא הולך אצלי אחרת, כבר הבנתם). תנאי נוסף היה להימנע מחימום של האצה, כדי לא לפגוע בערכים התזונתיים. מיד התחילו להתגלגל לי בראש כל מיני רעיונות וכשאני אומרת להתגלגל אני מתכוונת לזה – כי מי שעלו לשלב הגמר הם שני מתכונים, אחד מלוח ואחד מתוק, לכדורים ירקרקים מפתיעים. שניהם טעימים ממש ומושלמים לאירוח, כשאתם רוצים להפתיע בני המשפחה או החברים עם חטיף כיפי וטעים במראה חגיגי ומיוחד. אצלנו הם נחטפו 🙂
כאן אפשר למצוא את האצה הנהדרת ומוצרים כמו ארטיקים, קרקרים ואפילו שניצלים ובורגרים!
כדורי סושילינה במילוי טופו, אבוקדו ושקדים
פתרון מהיר וקל למי שמסתבך עם גלגול סושי, שאפילו ילדים יכולים להשתתף בו. במקום לעטוף אותו באצה, פשוט מערבבים את האצה עם האורז כדי לקבל אורז בריא וגם צבעוני במיוחד. את האורז הקלאסי לסושי אפשר בהחלט להחליף באורז עגול מלא ולהעלות בהתאם את כמות המים (1/4 2 כוסות לכוס אורז) ומשך הבישול (40 דקות). אני ממליצה להכפיל כמויות מראש!
חומרים ל-12 כדורים
לאורז:
1 כוס אורז עגול לסושי
1/2 1 כוסות מים
3 כפות חומץ אורז (אפשר גם חומץ הדרים רגיל)
1 כפית גדושה סוכר (לא חובה)
1/2 כפית מלח
20 גרם (קופסא) ספירולינה טרייה, מופשרת
לטופו:
כ-50 גרם טופו, חתוך לקוביות בגודל כ-1 ס"מ
2 כפות רוטב סויה
1 כפית שמן
מעט שום כתוש
מעט ג'ינג'ר כתוש
1/2 אבוקדו בשל, חתוך לקוביות
חופן שבבי שקדים, קלויים על מחבת יבשה
שומשום לקישוט
+ מניחים את קוביות הטופו בקופסא קטנה, מוסיפים את חומרי המשרה (מרינדה) ומערבבים היטב. משהים לפחות ל-10 דקות ועד לילה.
+ שוטפים היטב את האורז במי ברז עד שהמים הופכים צלולים ומעבירים לסיר. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 20 דקות, עד שהאורז רך מאד וכל המים נספגו בו. משהים בסיר סגור כ-5 דקות נוספות, פותחים את הסיר ומניחים להתקרר.
+ בינתיים מחממים בסיר קטן חומץ, סוכר ומלח ומערבבים עד שהסוכר והמלח מתמוססים. מסירים מהאש ומניחים להתקרר.
+ יוצקים את התחמיץ שהתקרר על האורז הקר, מוסיפים את קרם האצה המופשר ומערבבים בכף עץ עד שהכל מתאחד. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול.
+ מחממים מחבת נון-סטיק ומטגנים את הטופו עם הנוזלים שבקופסא 5-10 דקות, עד שהוא נצרב יפה. מסירים מהאש.
+ מרטיבים את כפות הידיים (זה חשוב – אחרת האורז יידבק וגם הצבע הירוק) ומכדררים את האורז לכדורים בקוטר של כ-5 ס"מ. מניחים על כף היד ויוצרים במרכז גומה עמוקה בעזרת האצבע. טומנים בגומה קוביית טופו או שתיים, קוביית אבוקדו (או שתיים!) ומעט שבבי שקדים ומכדררים חזרה לכדור שלם.
+ טובלים בשומשום ליצירת "כיפה" ומניחים על צלחת הגשה.
עוד מתכוני כדורים טעימים
טראפלס שוקולד הכי קלים ומהירים בעולם
כדורי טופו ברוטב קארי וקוקוס
כדורי אורז מטוגנים
כדורי חמאת בוטנים, ספירולינה ושיבולת שועל בציפוי שוקולד
איזה כיף של חטיף מתוק, סופר קל ומהיר להכנה, שתענוג לדעת שהוא גם מכיל כל כך הרבה דברים טובים. אפשר כמובן לנקד אותו בבוטנים או באגוזים קצוצים, פירות מיובשים (מי אמר גוג'י ברי?), להוסיף שבבי קוקוס ועוד עניינים. גם כאן אני ממליצה בחום להכפיל כמויות.
חומרים ל-12 כדורים
1 כוס (85 גרם) שיבולת שועל דקה, מהירת הכנה
20 גרם (קופסא) ספירולינה טרייה, מופשרת
כ-1/2 כוס חמאת בוטנים טבעית, חלקה
1 כף אבקת סוכר או סירופ מייפל
קמצוץ מלח (לא חובה)
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כפית שמן
כ-1 כף חמאת בוטנים
+ מניחים בקערה את כל החומרים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ומעט דביקה. אם צריך, מוסיפים עוד מעט חמאת בוטנים או שיבולת שועל ואפשר גם להעביר להתייצבות קלה במקרר או במקפיא (אני לא הייתי צריכה).
+ מכדררים (בידיים יבשות הפעם) את התערובת לכדורים בקוטר של 3-4 ס"מ ומניחים על מגש מרופד בנייר אפייה.
+ ממיסים את השוקולד (הכי פשוט במיקרו אבל אפשר גם מעל סיר עם מים רותחים) לקבלת קרם חלק, מוסיפים שמן ומערבבים היטב.
+ טובלים את הכדורים הירוקים בשוקולד המומס – אפשר מכל הכיוונים ואפשר רק חצי. מוציאים מהשוקולד במזלג, כדי ששאריות השוקולד יטפטפו חזרה לקערה. מניחים על המגש ומאחסנים במקרר למשך כחצי שעה, עד שהשוקולד מתקשה.
+ מעבירים כף של חמאת בוטנים לשקית סנדוויץ' קטנה (אם החמאה נוקשה אפשר לחמם אותה מעט לריכוך). גוזרים את פינת השקית כך שייווצר חור קטנטן ומזלפים על הכדורים איך שאוהבים. מגישים מיד או מאחסנים במקרר בקופסא אטומה.
תגיות: שקדים, חמאת בוטנים, סושי, ספירולינה, טופו, שיבולת שועל, אבוקדו, שוקולד
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני