ממרח טופו ועגבניות מיובשות

מאי 9, 2015 מאת:

הדמיון החזותי והטעם הנייטרלי הופכים את הטופו למקביל הגבינה המושלם. במקום לקנות גבינות סויה מעובדות, אפשר בקלילות להכין כאלה בבית, בכל מיני טעמים. לא בא לכם על טופו? נסו להחליף אותו בשעועית לבנה גדולה, מבושלת לרכות. את הממרח מאחסנים במקרר והוא מחזיק 4-5 ימים בכלי אטום. מומלץ להוסיף שכבה דקה של שמן זית.

300 גרם טופו, חתוך לקוביות
8-10 עגבניות מיובשות/לחות
3 כפות שמן זית איכותי
מיץ מ-1/2 לימון
1 שן שום גדולה
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
חופן עלי בזיליקום טריים, קצוצים דק

+ מעבדים את כל המרכיבים מלבד הבזיליקום במעבד המזון, עד לקבלת משחה חלקה (ולא פירורים). במידת הצורך מוסיפים עוד מעט שמן זית.
+ מעבירים לקערה ומוסיפים את הבזיליקום. מערבבים היטב ומגישים כמטבל לירקות או על פרוסת לחם.

אחד המתכונים הממכרים, מכניע גם נרתעי טופו גמורים

אחד המתכונים הממכרים, מכניע גם נרתעי טופו גמורים

Print Friendly, PDF & Email

אורי שביט |

אורי כותבת ועורכת ראשית בבלוג "טבעוניות נהנות יותר". בשאר הזמן היא מנחה סדנאות בישול, מרצה ומייעצת למסעדות.

תגובה אחת לפוסט

  1. חלב והתעשייה הגיב:

    מעולה תודה רבה ! אחלה אתר מושקע ומעניין !

השאר תגובה

סדנת בישול טבעונית
המטבח הטבעוני שלי
אורי שביט בהרצאה TEDX
אתגר 22+

מתכוני וידאו

במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי במקום לזניה: מאפה זריז של טופו וירקות בסגנון איטלקי

זכויות יוצרים © 2019 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט

Free WordPress Themes, Free Android Games
שינוי גודל גופנים
ניגודיות