סטייק טופו עם קרם חציל ואנדיב צלוי
יובל בן נריה, "טאיזו" וגל ברזילי, "מזה"
למנה הזאת מתכוונים כשמדברים על "אוממי", הטעם החמקמק הזה שפותח את התיאבון ומשאיר אתכם עם חשק לעוד.
חומרים ל-6 מנות
לסטייק טופו:
600 גרם טופו איכותי, פרוס לפרוסות של 100 גרם
למשרה:
300 מ"ל מים
1 כפית מלח
3 כפות סילאן
1 שן שום כתושה
1/2 כפית פפריקה מעושנת איכותית
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית זרעי כוסברה כתושים
פלפל לבן גרוס
1 כף שמן שומשום קלוי
לציפוי:
3 כפות זרעי כוסברה כתושים
1 כפית כמון כתוש
מלח ים אטלנטי, פלפל לבן גרוס
לקרם חציל:
1 חציל גדול (רצוי באלאדי) מקולף וחצוי לאורך
¼ כפית מלח
1 כפית מירין (לא חובה)
2 כפות טחינה גולמית
1 כף סילאן טבעי
1 כף שמן זית
מעט פלפל שאטה, טחון דק
לאנדיב צלוי:
3 יחידות אנדיב, חתוכות לאורך לרבעים
1כף סילאן
1 כפית שמן שומשום
מלח, פלפל לבן גרוס
שמן זית
לעיטור:
אגוזי לוז קצוצים וקלויים, חמוציות מיובשות קצוצות
+ משרים מראש את הטופו: מערבבים היטב את חומרי המשרה. מניחים את פרוסות הטופו בכלי רחב ויוצקים עליהן את המשרה. משרים למשך 8 שעות לספיגת טעמים (רצוי להפוך ולערבב באמצע).
+ מכינים קרם חציל: מחממים תנור ל-225 מעלות. מברישים את שני חצאי החציל בשמן זית מכל הצדדים ומניחים על רשת התנור. אופים את החציל במשך כחצי שעה עד שהוא נחרך ומתרכך לחלוטין. מכבים את התנור ומשאירים את החציל בתנור הכבוי ל-20 דקות נוספות, לריכוז טעמים.
+ מניחים במיכל הבלנדר את החציל הקלוי עם מלח, פלפל שאטה ושמן זית ומעבדים לקרם חלק לחלוטין. ממשיכים לעבד ומוסיפים טחינה וסילאן, עד לקבלת קרם חלק. מכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות, לקירור מוחלט.
+ צולים את האנדיב: מחממים מחבת פסים יבשה וצולים את רבעי האנדיב במשך 2-3 דקות מכל הצדדים, עד שהוא מתרכך ומשחים מעט. מתבלים במלח ובפלפל לבן. מעבירים לקערה, יוצקים סילאן ושמן שומשום ומערבבים כך שהסילאן והשמן יעטפו את רבעי האנדיב. שומרים בצד (ניתן להכין מראש).
+ צולים את הטופו: מסננים את הפרוסות מעודפי נוזלים. מערבבים את תבליני הציפוי ועוטפים בהם כל פרוסה. משמנים מחבת פסים במעט שמן זית, מחממים וצולים את פרוסות הטופו משני הצדדים עד לחריכה קלה.
+ מרכיבים את המנה ומגישים: מורחים על גבי צלחות ההגשה פס מקרם החציל. מניחים עליו את הטופו הצלוי ולצידו את האנדיב. מעטרים באגוזי לוז וחמוציות.
שלום,
אני מעונין לבשל את המתכון של סטיק טופו לילד שלי הצמחוני לפסח.
היכן אני משיג טופו כשר לפסח?
ואם אפשר בבקשה פירוט מדויק של הטופו עבור המתכון של הסטייק מכיוון שראיתי באינטרנט כל מיני טופו (ממרח, גוש…)
תודה, וחג שמח.
לדעתי כל טופו כשר לפסח לאוכלי קטניות ברמת העיקרון.. צריך טופו קשה, לא רך.
לא הכנתי את האנדיב כי לא היה לי וקישטתי בצנוברים וכוסברה במקום לוז, אבל זה יצא מעולה. מתכון פשוט מעולה, במיוחד קרם החצילים, אבל גם השילוב שלו עם הטופו. מומלץ מאוד!!!
הכנתי את הטופו והממרח.. יצא לי נורא..
אולי משהו בפפריקה שהשתמשתי בה
אבל מצטער באמת
הפפריקה במרינדה? מוזר.. מצטערת לשמוע שלא הצליח 🙁