טארט טאטן של עגבניות אפויות
שף יוסי שטרית, "קיטשן מרקט"
מנה מרשימה שהכנתה פשוטה יותר ממה שזה נראה, רק דורשת קצת זמן והתעסקות. יוסי הכין אותה בגרסה לא טבעונית לארוחה מיוחדת, אבל כאן שיחק אותה עם הברקה אמיתית: במקום בצק התחתית עשויה מקראסט מלוח-מתקתק שעשוי מצנוברים ושקדים קלויים. מה שאוחז את כל החבילה יחד, הוא קסם שנקרא חמאת קקאו ומכת קור מהמקפיא.
לא זורקים אוכל!
שמרו את הגרעינים והמיץ שרוקנתם מהעגבניות שבמתכון – אפשר להכין מהם למשל רוטב לפסטה או לתבל בהם מנות קרות וסלטים.
חומרים לטארט בקוטר 20 ס"מ או ל-4 טארטלטים
לתחתית:
70 גרם צנוברים קלויים
40 גרם שקדים קלויים
30 גרם (כ-2 כפות) חמאת קקאו מומסת (להשיג בחנויות המתמחות. אם אין, אפשר להחליף בשמן קוקוס מומס)
10 גרם פירורי פנקו
1 כפית סוכר דמררה
1/4 כפית מלח
לעגבניות אפויות:
10 עגבניות גדולות ובשלות, חלוטות, קלופות וחתוכות לרבעים, ללא המיץ והגרעינים
5 כפות שמן זית
2 שיני שום פרוסות
4 ענפי טימין
מלח גס
למילוי עגבניות:
10 עגבניות גדולות ובשלות, מרוקנות ממיץ ומגרעינים, חתוכות לקוביות קטנות ("קונקסה")
1 בצל קצוץ
3 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
1 כף עלי טימין טריים
1 כפית מלח
אביזרים: תבנית טארט בקוטר 20 ס"מ או 4 תבניות טארטלטים.
+ מחממים תנור ל-120 מעלות.
+ אופים את העגבניות: מניחים את רבעי העגבניות על תבנית מכוסה בנייר אפייה. מזלפים שמן זית, מפזרים את שיני השום, מניחים את ענפי הטימין בשלמותם ומפזרים מעל מלח גס. אופים במשך 3 שעות, עד שצבען מתכהה (אך לא נחרך!) והן מתחילות להתכווץ מעט.
ניתן להכין את העגבניות מראש – אם תכניסו אותן לכלי אטום ותכסו לחלוטין בשמן זית, הן תישמרנה אפילו חודשיים במקרר.
+ מכינים את תחתיות הצנוברים: מניחים במג'ימיקס (או בתרמומיקס) את כל חומרי התחתית וטוחנים מעט, לקבלת תערובת גסה ואחידה. משטחים בתבנית טארט (או בתבניות טארטלטים) ומכניסים למקפיא למשך כשעה, עד שהתחתית מתייצבת וקופאת.
+ מכינים את המילוי: מחממים שמן זית במחבת. מטגנים מעט את הבצל, מוסיפים את השום וממשיכים לטגן 2-3 דקות להזהבה עדינה. מוסיפים את העגבניות, מתבלים במלח ובטימין ומערבבים כדקה נוספת בעדינות, כך שהעגבניות ישמרו על צורתן. מסירים מהאש.
+ מחממים תנור ל-180 מעלות.
+ מרכיבים את הטארט: משמנים את התבנית במעט שמן זית ומרפדים אותה בעגבניות האפויות. משטחים את המילוי על גבי העגבניות ומחממים בתנור במשך 2-3 דקות.
+ מניחים על המילוי החם את תחתית הצנוברים הקפואה. הופכים ומחלצים מהתבנית על צלחת, כך שהעגבניות האפויות תהיינה למעלה. מגישים מיד.
תגיות: צנוברים, קיש עגבניות, שקדים, עגבניות, יוסי שטרית, קיטשן מרקט
קטגוריות: מאפים, ירקות, כריכים, ממרחים והברקות