חיתוכיות שוקולד שקדים, תפוז ומרציפן
ממתק שחור לבן של מרציפן תפוז ביתי וקרם שוקולד שקדים תפוזי, שיש איתו שתי בעיות חמורות: האחת שהוא קל להכנה והשניה שהוא פשוט ממכר.
אני השתמשתי בתבנית פיירקס בגודל 22X14 ס"מ.
חומרים לכ-25 חיתוכיות
לשכבת מרציפן:
200 גרם שקדים מולבנים
100 גרם אבקת סוכר
1 כף מים
1 כף מיץ תפוזים טרי
1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת
לשכבת שוקולד:
250 גרם שוקולד מריר 60%
2 כפות קרם קוקוס או 1 כף חלב שקדים
1 כפית שמן קוקוס (לא חובה)
1/2 כפית קליפת תפוז מגורדת
+ מניחים את השקדים במיכל של מעבד מזון וטוחנים עד לקבלת אבקה דקה.
+ מוסיפים את יתר חומרי המרציפן וטוחנים עד לקבלת בצק רך. אם התערובת לא מתגבשת, ממשיכים לטחון עוד ורק במקרה הצורך מוסיפים עוד כף מים או מיץ תפוזים.
+ לשים מעט את המרציפן בידיים לאיחוד ומשטחים בתבנית בשכבה אחידה. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד.
+ שוברים את הטבלאות וממיסים בסיר קטן (אפשר גם בבן מארי או במיקרוגל) יחד עם קרם הקוקוס או חלב השקדים, שמן הקוקוס (טוב להוספת ברק) וקליפת התפוז, עד לקבלת קרם אחיד וסמיך.
+ יוצקים את הקרם על המרציפן שבתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מכסים שוב בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך כשעתיים, להתייצבות.
+ חותכים לקוביות וזוללים. אם משהו נשאר – שומרים במקרר בכלי סגור.
בעניין אחר: איזה תחליף אפשר למצוא לטעמו של הדומיננטי של הבשר בחמין?
המון תודה 🙂
היי אור, יש כמה דרכים להכין חמין עשיר ונהדר ללא בשר, כמובן שהרעיון הוא לא להחליף את טעם הבשר – אלא להגיע לעומק טעמים ומרקמים, כך שלא יהיה שום צורך בבשר 🙂 אני משתמשת בעלי מרווה, בפפריקה מעושנת, בפירות יבשים, המון בצל מטוגן, מקפידה על טיגון של המרכיבים לקירמול והעמקת טעמים ועוד.. יש כמה מתכונים חמין באתר, מציעה להציץ בהם ולקבל רעיונות 🙂
אני מכינה חמין בוכרי טעים עם אורז,אם תרצי
רק רציתי להגיד שהכנתי היום ויצא מעולה!
לגמרי צריך להכפיל כמויות במקרה הזה 🙂
ממש קל יחסית למרציפן וטעים.
מה שכן, השוקולד הרגיש לי אישית טיפה מתוק מדי, אולי כדאי את ה55 גרם הנותרים של השוקולד לעשות עם מריר כדי לאזן 🙂
תודה על המתכון!
היי, נראה מעולה!
אפשר לעשות בלי התפוז למי שלא אוהב שילוב של שוקולד-תפוז? או להחליף במשהו אחר (לא פרי) שלא ייחסר בטעם?
תודה רבה! 🙂
היי, תודה! אפשר בהחלט. החליפי את התפוז במרציפן במיץ לימון ומהשוקולד פשוט תשמיטי 🙂
היי
אפשר במקום שקדים מולבנים פשוט קמח שקדים נכון?מה ההמרה?כמה לשים?
היי, אפשר אבל חשוב גם את הקמח לטחון בנפרד כדי להחיות אותו ולשחרר את השמנים. היחס הוא 1:1 במשקל
היי,
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום השקדים ?
אני מאמינה שכן, בהנחה שזה לא קמח דקיק אלא פשוט שקדים טחונים. בהצלחה!
מה אפשר לשים במקום אבקת סוכר ,משהו יותר בריא?
היי, שאלה טובה, לא ניסיתי.. צריך כאן סוכר יבש. אולי אפשר לטחון דק דק סוכר קוקוס (זה מן הסתם ישפיע על הטעם).
למה צריך שקדים מולבנים? מה קורה אם אני משתמשת בשקדים עם הקליפה שלהם?
היי סביון, לא ניסיתי האמת – ברור שזה ייצא מרציפן מנוקד 🙂 אבל גם המרקם של הקליפות פחות חלק ועלול לצאת קצת יותר גרגרירי. עדכני אם תנסי
תודה רבה!
בשביל מה הניילון הנצמד? האם אפשר לוותר עליו?
קראתי את התגובות ועדיין לא הבנתי למה לטחון שקדים עדיף על קמח שקדים? לאיזה מרקם צריך להגיע אחרי טחינה שלהם?
והאם הנינג'ה יספיק לצורך הטחינה הזו?
היי, צריך לכסות את המרציפן שלא יתייבש – אפשר לכסות במשהו אחר, אין בעיה.
אם משתמשים בקמח אז אני מציעה להתחיל בטחינה שלו בנפרד – המטרה היא לרענן אותו ולשחרר מחדש את השמנים והטעמים, שמתפוגגים כשהטחינה לא טרייה. לדעתי הנינג'ה יעשה את זה, אבל תללוי בדגם – הכיוון הוא מעבד מזון ולא בלנדר (סכין רחבה ולא קטנה, כי אין לך כאן כמעט נוזלים, זה כמו בצק).
יצאו מושלמות! מתכון מדויק, פשוט וטעים.
השתמשתי מראש בשקדים לבנים טחונים ופיזרתי מעל השוקולד מעט מלח גס.
תודה
איזה כיף! נשמע מעולה
למה עיסת השוקולד נשברת? ניסיתי פעמיים והשוקולד לא מתאחד עם הקרם קוקוס, יוצאת גרגירית ואי אפשר לעבוד איתה
אולי זה נשרף? קשה לי לדעת מהתיאור שלך.. לפעמים זה קורה אם יש קצת מים בסיר ואז השוקולד נשבר כזה..