מתכון בסיס: לחמניות סיניות מאודות (באו-באן)
אורן לוקסנבורג
הסוד של הלחמניות האלה הוא בתהליך האידוי – שמתפיח אותן ושומר עליהן בהירות ועסיסיות. ללחמניות סלק כתמתמות – מחליפים את המים באותה כמות של מיץ סלק חמים, סחוט במסחטת מיצים קשים (או שקניתם ב"מיציה" הסמוכה).
חומרים ל-10 לחמניות
200 מ"ל (1 כוס) מים חמים (לא רותחים, כ-45 מעלות)
10גרם שמרים יבשים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן
1 שקית אבקת אפיה
50 מ"ל (1/4 כוס) שמן סויה
1/4 כפית מלח
+ מניחים בקערת המיקסר (או קערת ערבוב גדולה) את המים עם השמרים והסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס. משהים כ-5 דקות עד שמתחילה תסיסה בקערה ("ראש עיסה").
+ מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ולשים במהירות נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את השמן והמלח ולשים במהירות בינונית עוד כ-10 דקות עד שמתקבל בצק רך, מבריק ונעים למגע.
+ מכסים את הבצק בניילון נצמד ומניחים לתפוח במקום חמים שעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא יותר ממכפיל את נפחו.
+ מוציאים אוויר מהבצק ומחלקים אותו ל-10 חלקים שווים. מגלגלים כל חלק לכדור על משטח נקי ויבש (לא מקמחים) ומניחים לתפוח כ-5 דקות.
+ מחממים מים בסיר אידוי עד שהם רותחים. מעבירים את הלחמניות לסיר האידוי (רצוי לרפד את שושנת האידוי בנייר אפייה) ומאדים בדיוק 9 דקות עד שהלחמניות תפוחות. מוציאים מהסיר ומעבירים לרשת לקירור.
תגיות: אסייתי, לחמניות, כריכים, אידוי, לחמניות טבעוניות, כריך טבעוני, סיני, אורן לוקסנבורג
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות, מאפים
נשמע מתכון שאני ממש רוצה לנסות רק שאין לי מכשיר של בצק, אפשר ללוש אותו ביד או שזה ייקח מלא זמן?
תודה,
אלה.
אני מניחה שאפשר, מהירות בינונית זה כמו לישה ידנית נמרצת 😆
יש אפשרות להכין את הלחמניות האלו עם קמח נטול גלוטן? מישהו ניסה? 😕
היי רוית, לא ניסיתי אבל שווה לנסות לשאול את תמי בן דוד מ"קמח תמי" מה היא חושבת על המתכון הזה https://www.facebook.com/tamiben?fref=ts
מי יודעת? 🙄 מי ניסתה? עם קמח מלא או כוסמין??
אשמח לקבל הנחייה להמרת המתכון לקמח מלא
תודה
לא הצליח לי, אחרי 9 דקות אידוי הבצק היה עדיין רך וחי לא היה מוכן.
משהו יכול לומר למה ?
יכול להיות שהרתיחה לא היתה מספיק חזקה? או שיצרת באנים גדולים יחסית? זה אמור להיות מספיק.
האם אפשר לאדות את הלחמניות בסיא אידוי של קוסקוס?
בהחלט, אך הייתי מניחה בתחתית חתיכת נייר אפייה, שלא יידבקו למתכת.
הי אורי,
האם אפשר להכין את הלחמניות יום לפני ההגשה?או שהן הופכות קשות?
היי, פחות מומלץ.. לדעתי המרקם אכן ייפגע. אולי את הבצק אפשר להכין לילה מראש ולהחזיק במקרר.
היי, האם אפשר להשתמש בסיר רגיל?
אפשר – שמים קערה הפוכה חסינת חום בתוך הסיר ועליה צלחת. את הלחמניות מניחים על הצלחת וסוגרים מעליהן את המכסה של הסיר (מקווה שזה מובן).