באונטי טבעוני
דור פלד
את הבאונטי ניתן להכין בפורמות סיליקון כמו את הסניקרס – התהליך זהה – המסת שוקולד, מילוי הפורמות בשכבה דקה מכל הצדדים, הכנסת מלית וכיסוי בשוקולד. אפשרות נוספת היא לייצר אצבעות באונטי ללא תבנית – כמו שכתוב במתכון.
חומרים ל-20 יחידות
200 גרם שוקולד מריר
2 תפוחי אדמה
100 גרם אבקת סוכר
100 גרם פתיתי קוקוס יבשים
4 כפות (80 מ"ל) שמן קוקוס ארומטי
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
+ קולפים את תפוחי אדמה וחותכים לרבעים. מבשלים במים ללא מלח, עד לריכוך.
+ מחממים מחבת יבשה. מעבירים את תפוחי האדמה המבושלים למחבת ומחממים תוך כדי מעיכה במזלג לפירה גס.
+ מעבירים את הפירה למסננת דקה ובעזרת מצקת או כף עץ מעבירים את הפירה דרך חורי המסננת לקערה, עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה ללא גושים. מקפידים לאסוף את הפירה שנשאר מצידה התחתון של המסננת.
+ מוסיפים לקרם תפוחי האדמה את הקוקוס ואבקת הסוכר ומערבבים היטב (בדרך זה ייראה כאילו הם מפרישים מים, זה מסתדר בהמשך).
+ בסיר קטן ממיסים 4 כפות שמן קוקוס ארומטי, עד שהוא נוזלי וצלול. מסירים מהאש.
+ מוסיפים את השמן ואת תמצית הוניל לתערובת הקוקוס ומערבבים היטב. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-15 דקות, להתייצבות.
+ מוציאים את תערובת הקוקוס מהמקרר. מרטיבים את כפות הידיים בשארית שמן הקוקוס המומס שבסיר ויוצרים "אצבעות" מהמלית. מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומחזירים למקרר להתייצבות ל-5 דקות.
+ ממיסים את השוקולד בקערה מעל סיר עם מים חמים (בן מארי).
+ מוציאים את אצבעות הקוקוס מהמקרר וטובלים אותן בשוקולד המומס, כך שיהיו מצופות מכל הצדדים. מוציאים מהשוקולד בעזרת מזלג או שני מזלגות, כך שיתרת השוקולד תזלוג חזרה לקערה. מניחים את האצבעות המצופות למגש עם נייר האפייה ומכניסים למקרר ל-30 דקות, עד שהשוקולד מתקרר ומתקשה. אוכלים.
תגיות: קינוח לפסח, מתכון קינוח, אורי שביט, שוקולד טבעוני, קינוח טבעוני, קינוח פרווה, ממתק טבעוני, דור פלד, באונטי טבעוני
קטגוריות: מתוק
מה הכוונה בשמן קוקוס ארומטי? מדובר בשמן קוקוס לבישול או אחר?
תודה מראש! (;
היי ליטל, יש שני סוגים כללים של שמני קוקוס – יש לפחות אחד שאני מכירה שהוא עדין מאד וללא ריח של קוקוס, הוא מתאים יותר לבישול כשלא רוצים טעם וריח קוקוס באוכל (אני מכירה את זה של חברת sun line). האחרים, רובם, בעלי ארומה חזקה ולכן מאד מתאימים למשל לבאונטי 🙂
אני חושבת שלצורך ההגינות את צריכה לציין בצורה יותר ברורה שמדובר במתכון של דור פלד שהראה אותו בסדנא שלך,
קצת קרדיט.
נעמה שלום, אני הראשונה ששמחה לחלק קרדיטים לכל שף או בשלן שמתארח בבלוג.
הנה, תראי זאת גם בכתבה המקורית: http://www.sugat.com/?CategoryID=395&ArticleID=3496
שמו של דור מופיע למעלה מתחת לכותרת הראשית, כך שאינני רואה מה הבעיה.
שלום!
יש אפשרות להחליף את שמן הקוקוס במשהו אחר? או אולי להתמש בחלב קוקוס או קרם קוקוס במתכון?
תודה רבה!
לצערי במקרה הזה לדעתי לא – מכיוון שלשמן הקוקוס תכונה ייחודית של התגבשות בקור. המרקם לא יהיה מוצק מספיק.
יש לי מין מחית קוקוס כבר מוכנה שאני רוצה להשתמש בה למתכון. האם אני יכולה להשמיט את התפו"א והשמן במקרה זה?
קשה לומר בלי לדעת במה מדובר.. אם תנסי תעדכני!