בורקס טבעוני במילוי קרם שוקולד חם

11 תגובות לפוסט

  1. הילה הגיב:

    הי אורי
    תודה על המתכון אבל אולי אפשר להוסיף תמונות…
    אני מאותגרת מטבח ופשוט לא מצליחה להבין איך מהנדסים את הפילו והשוקולד לשבלול…
    דרך אגב הכנתי את הבראוניז שאפית עם אבישג – יצא מעולה!!!! כל החברים והמשפחה התעלפו והיו בשוק שזה טבעוני.

    • אורי הגיב:

      איזה כיף לשמוע על הבראוניז!! 😆

      לגבי ההנדסה – לצערי אין לי תמונות, המתכון הזה עלה לתחנוני הקהל אחרי שראו את התמונה הזאת ולצרי לא צילמתי את השלבים. מה שאעשה אולי אנסה לצייר ולהעלות ציור 🙂

  2. רנה הגיב:

    מעולה

  3. יעל הגיב:

    עשר דקות עבודה? כל זה?

    • אורי הגיב:

      היי יעל, זה נשמע מורכב רק בגלל ההסבר על אופן הגלגול. כל מה שקורה כאן זה שוקולד מומס עם קרם קוקוס שנעטף בדפי בצק מוכנים. אחרי כמה שבלולים זה כבר לוקח ממש מעט זמן לגלגל אותם. לא שמתי סטופר אבל זה באמת מאד מהיר ובטח שלא מסובך :mrgreen:

  4. ערן הגיב:

    טוב, נראה מעולה, ללא ספק.
    שאלתי לא לגמרי קשורה למתכון ובכל זאת – יש לך איזה הצעה לאיך עובדים עם שמן הקוקוס בחורף?
    בקיץ הכל היה אחלה אך עת ירדו הטמפרטורות והפך כל השמן לגוש אחד עקשן ונוקשה, מילא לבשל איתו, שזה אפשר במאמצים גדולים "לחתוך" ממנו קוביה לזרוק לסיר אבל למרוח את הפילו בשמן הקוקוס הופך כלל לא אפשרי.
    יש אופציה אחרת מלבד להמיס אותו במיקרו?

    THANX 😉

    ערן

    • אורי הגיב:

      היי ערן, תודה 😆
      לגבי השמן, אתה צודק! זה באמת לא כל כך נוח בחורף
      כמה דברים שעוזרים – אם אני מבשלת משהו באותו זמן, אני פשוט מניחה את הצנצנת קרוב לכיריים, כל העסק מתגמש די מהר (עם כף אני תמיד מצליחה להוציא גושים, אגב) ובכלל לשמור את הצנצנת במקום חמים ככל הניתן.
      והאופציה הכי נכונה אם לא רוצים מיקרו היא לשים את הצנצנת בכלי עם מים חמים. אם לא רוצים לחמם את כולה, אפשר להעביר חלק לכלי קטן יותר ואותו להניח בתוך סיר מים רותחים (שיגיעו לו עד חצי הגובה נניח). זה עובד 😀

  5. אסלי הגיב:

    היי אורי,
    האם אפשר לעשות את הבורקסים מראש ולשמור אותם במקרר מבלי לאפות ולמחרת להכניס לתנור. אם כן איך כדאי לדעתך לשמור אותם במקרר?

    • אורי הגיב:

      אממ זה טריקי, כדי לא לאבד את הפריכות של הפילו. אני הייתי אופה כמעט לגמרי, מוציאה כשמתחיל להזהיב (זה עניין של דקות) ומצננת בחוץ. אחכ קופסא סגורה היטב בחוץ ומכניסה לעוד 2 דק לתנור למחרת לפני ההגשה. או לחילופין, מקפיאה ושומרת בכלי סגור. דווקא במקרר אני חוששת שהבצק יירטב.

  6. דפנה הגיב:

    היייי, תודה על המתכון המעולה וההסבר המצוין, יצא לי ממש טוב וטעים.
    ממש כיף!!תודה!! 😀
    דבר אחד… זה לא עשר דקות.. מאוד פשוט באמת להכין את הקרם אבל הכנ השל כל גלילי הבצק לוקחת זמן… אבל שווה:-)

  7. טל הגיב:

    תודה רבה על המתכון. אנסה אותו היום.

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |