פעם בחיים: מסע טבעוני לאמסטרדם, חלק א'

9 תגובות לפוסט

  1. נועה הגיב:

    איזה יופי של תיאור , תודה! במרק הטמפורה פשוט יש ירקות בטמפורה בתוך המרק?
    אהבתי מאוד. מגרה. גם החנות נראית נפלא.

    • אורי הגיב:

      תודה נועה!
      במרק יש פתיתי טמפורה ועוד כל מיני דברים שהם לא בטמפורה. אה! אטריות. בטוח.

      • נועה הגיב:

        נחמד, אולי באמת רעיון טוב להכין פתיתי טמפורה בלי מילוי . יאם .

  2. רנה הגיב:

    הייתי בבודפשט והסתדרתי מצוין בתור טבעונית.

  3. ברק בלוך הגיב:

    אז חזרתי מביקור שני באמסטרדם כטבעוני (ובכלל). הפעם זה היה קצרצר (סופ"ש ארוך עם קרניסטים).
    דברים חדשים שגיליתי:
    באיזור ה leidseplein שבו לנו (בדירה מ airbnb ממש שווה אגב), היו כמה אופציות במרחק הליכה ממש שוות:
    – wagamama – זו רשת של אוכל אסיאתי ממש טובה. תחשבו על זוזוברה, רק מוצלח וידידותי יותר לטבעונים.
    בזמנו אכלתי בסניף בלונדון וממש נהניתי בו.
    תגידו שאתם טבעוניים והם יביאו לכם תפריט (קטן יחסית אבל נחמד וכולל מנה אחרונה!) מתאים ותהיו מרוצים. הלימונדה שם ממש טעימה אגב 🙂

    – wok to walk – כשאמרתי שאני טבעוני היה נראה שהעובדת שם מבינה על מה אני מדבר בכל מקרה וידאתי לגבי מה שאני מזמין. היה טעים ברמות על וזול. יש להם גם סניף באזור של הדאם. הדרך הכי טובה לאכול על הדרך או אפילו לשבת ולאכול על צלחת כמו בנאדם.
    בכל מקרה, ממש ממש טעים. ואל תתקמצנו ותשלמו בתוספות גם על אננס 🙂

    – מעוז פלאפל – כן, אני יודע מי אוכל פלאפל בחו"ל וזה. אז זהו, שלא אכלתי פלאפל שם. כן אכלתי צ'יפס (הם עושים אותו בשיטה המסורתית הבלגית, אז אני מעדיף לתמוך ברשת צמחונית וכמעט טבעונית במקרה הזה). כמו כן, בסניף הזה (שנמצא ממש קרוב לכיכר – כן ידעו מה זה "vegan".
    וֹיש להם שם סמבוסקים (סוג של, לא יודע מה השם המדויק שהם נותנים לזה, וזה עם בצק מתקתק ממה שאני מכיר) נחמדים מאוד ממולאים בחציל בחצי יורו האחד.

    וקרוב לוונדלפארק יש סופר מרקט ענקי (lbert heijn).
    שם אפשר למצוא מעדני יוגורט מצוינים של אלפרו, חלב שקדים טרי של אלפרו (וואו, זה כל כך טעים) וכו'.

    מהצד השלילי:
    – אכלתי בצלחת פלאפל/צ'יפס/סלט (זה מה הקרניסטים רצו) – אי שם ליד הכיכר באיזה מקום שהתגאה בפלאפל טרי (ומופעל על ידי מהגרים כנראה מאחת ממדינות האזור, לא שאלתי) – הפלאפל היה ממש ממש מעפן, מהסוג הקפוא וזה. בקיצור, איכס, אם בא לכם פלאפל ממש לכו למעוז (אכלתי פעם בסניף שלהם בניו יורק, כשהכל היה סגור בקריסמס והיה נחמד מאוד).

    – שיטוט בחיפוש אחר מסעדה טבעונית פריינדלי בראשון בערב העלתה כמה כשלונות צורבים. מסעדה מכסיקנית (!!!) שלא היה בה דבר טבעוני, מסעדה איטלקית שלא ידעו הלגיד לגבי הפסטה (אבל הפיצה בוודאות עם ביצים בבצק) וכו'.

  4. יוד הגיב:

    יצא לי להיות לפניי כיומיים באמסטרדם וקפצתי למסעדת Yamazato כדיי לחוות את המקום ובעיקר את האוכל שהומלץ כאן. אז ככה, 8 המנות עולות נכון להיום 75 יורו ולא 67.5 ואף מנה שצולמה כאן בכתבה לא ממש הוגשה בארוחה שהוזמנה. השירות נפלא וחווית המקום דיי טובה, אבל האוכל רחוק מלהרשים.

    • אורי הגיב:

      היי יוד, תודה על העדכון, הכתבה אכן מלפני כמה שנים כך שהגיוני ששינו את התפריט. אני בזמנו מאד נהניתי, מצטערת לשמוע שהחוויה לא היתה מסעירה. האם הודעתם על הגעתכם מראש?

השאר תגובה

    המטבח הטבעוני שלי
    חגיגה טבעונית מאת אורי שביט
    אורי שביט בהרצאה TEDX
    אתגר 22+

    מתכוני וידאו

    עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד עוגיות שיבולת שועל עם תותים ושוקולד

    זכויות יוצרים © 2024 מתכונים טבעוניים, מאת אורי שביט | אסטרטגיה שיווקית וקידום: דודי שרון | מדיניות פרטיות

    |