לביבות חומוס סיציליאניות צלויות (פאנלה)
איתי הרגיל, "המעורב"
המתכון פשוט אבל תצטרכו להכין את שרירי הידיים לקראת טריפה נמרצת, כדי להגיע למרקם הסמיך המושלם (ההשקעה משתלמת!). כשהערבוב נעשה קשה, עוברים לכף עץ. שימו לב שיש להכין את הבלילה יום לפני ההגשה. ב"מעורב" מגישים את הלביבות בג'בטה עגבניות צלויות ועלי רוקט פריכים, אבל הן תהיינה נהדרות לצד ירקות טריים או מבושלים, בלי לחם בכלל.
חומרים לכ-20 לביבות
1/2 ק"ג קמח חומוס
1 כף שטוחה מלח גס
1 ליטר מים
1 כף פלפל שחור גרוס
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
שמן זית לתיבול והברשה
+ מתחילים יום לפני ההגשה: מניחים בסיר את הקמח, המלח והמים ומביאים לרתיחה תוך כדי טריפה, עד שהתערובת מתאחדת ואין גושי קמח. מנמיכים את הלהבה ללהבה בינונית וממשיכים לערבב כ-10 דקות ללא הפסקה, עד לקבלת "דייסה" סמיכה מאוד, שמזכירה פולנטה. מוסיפים פלפל שחור ופטרוזיליה ומסירים מהאש.
+ יוצקים את התערובת הסמיכה לתבנית או קופסא בעלת שוליים נמוכים ומניחים להצטנן. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה, על מנת שהבלילה תתמצק ותהפוך למעין עוגה, שניתן לפרוס בסכין.
+ הופכים את התבנית על משטח חיתוך ומחלצים את ה"עוגה" המוצקה. פורסים לפרוסות בעובי של כ-2 ס"מ.
+ מחממים היטב מחבת פסים (או פלאנצ'ה) משוחה בשמן זית ומניחים עליה את פרוסות הפאנלה. מברישים בשמן זית וצורבים 1-2 דקות מכל צד, עד שהלביבות משחימות מעט ועוטות ציפוי פריך.
+ מגישים בלחמניה עם פרוסות עגבניה צלויות ועל רוקט מתובלים בשמן זית, מלח גס ופלפל שחור טרי, או לצד ירקות בצלחת.
תגיות: כריך טבעוני, חומוס, קמח חומוס, סיציליה, המעורב, איתי הרגיל, ג'בטה, אלנבי, לביבות
קטגוריות: כריכים, ממרחים והברקות
שלום,
התערובת לא היתמצקה, מה עושים?
תודה,
חנה
היי חנה, אני בספק אם ניתן לתקן אותה בדיעבד, אני חוששת שאולי משך הבישול שלה היה קצר מדי..