סנדוויץ' רובן טבעוני
הכל התחיל מהעוקבת הנאמנה ח' שכבר שבועות מבקשת (שלא לומר מפצירה) שאפרסם מתכון להכנת נקניק טבעוני. הבטחתי והנה אני מקיימת – הגרסה שלי לכריך המפורסם, שכולל שכבות של פרוסות סלק צלויות בתיבול מעושן. לא לטבעונים בלבד
מהיום שהבלוג עלה לאוויר (עוד רגע אנחנו חוגגים 9 שנים יחד, אתם ואני, הייתם מאמינים?) אני חוזרת על המנטרה הקבועה שלי – אני ותחליפים זה לא. אני לא מבשלת מתוך רצון להחליף משהו, אני לא מחפשת חיקויים ואני לא מסתכלת אחורה, רק קדימה ולצדדים כדי לגלות שאני מוקפת בכזה שפע עצום של חומרי גלם מהצומח, שמי בכלל צריך תחליפים? אז נכון, פה ושם אני נהנית מביס של המבורגר או מכינה נתחי סויה, אבל זה באמת המיעוט שבמיעוט. ואם כבר להכין גרסה של מנה לא טבעונית – תמיד אנסה למצוא את הדרך להשתמש במינימום תחליפים מעובדים ולהשתמש בחומרי גלם טבעיים, שבתיבול ובטכניקת ההכנה הנכונה יעניקו את החוויה הכיפית והטעימה שאנחנו מחפשים.
כשהעוקבת ח' ביקשה ממני להכין נקניק טבעוני, האמת שכבר היה לי חשק לפתח מתכון כזה וגם ידעתי על מה אבסס אותו – כמובן על ירקות ובאופן ספציפי, על סלק. הוא אדום, הוא עסיסי, הוא טעים והוא גם סופר דופר בריא – בדיוק ההפך מהנקניקים שרוב האנשים עדיין אוכלים למרבה הצער. כשלוקחים את פרוסות הסלק הטריות, משרים במרינדה וצולים בתנור, התוצאה נהדרת ולדעתי גם אוכלי בשר יהנו מאד מכריך כזה – בלי להשוות אותו למאכלים אחרים, פשוט כי הוא ממש טעים!
נותרו מקומות בסדנה הקרובה – ארוחות מהירות וטעימות לאמצע השבוע
סנדוויץ' רובן טבעוני עם נקניק סלק
המתכון הזה ממש פשוט, רק דורש טיפה סבלנות. הטריק כאן הוא להחליט על עובי הפרוסות – אפשר כמוני להשאיר אותן מעט עבות ואפשר לפרוס דק יותר ולצלות עד שהן מעט פריכות.
חומרים ל-2 כריכים
2-3 סלקים עגולים גדולים
למרינדה:
1/4 כוס שמן זית
1 כף רוטב סויה
2 שיני שום כתושות
1-2 כפיות פפריקה מעושנת
1 כפית נוזל עישון (לא חובה אבל מומלץ)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כוס ציר ירקות או מים
לכריך:
4 פרוסות לחם טרי וטעים
מיונז טבעוני
חרדל
עלי חסה
בצל סגול פרוס לטבעות
כרוב כבוש
+ לילה לפני ההכנה: מקרצפים את הסלקים בסקוטשברייט משאריות חול (לא צריך לקלוף) ופורסים בעובי שרוצים (אני פרסתי בעובי של 1/2 ס"מ, קחו בחשבון שהפרוסות קצת מתכווצות וחשוב שלא יהיו דקות מדי). מעבירים לקופסא.
+ מערבבים היטב את חומרי המרינדה וטועמים – אם היא לא מאד מעושנת או לא מספיק מלוחה מוסיפים עוד פפריקה/נוזל עישון ועוד רוטב סויה. יוצקים על הפרוסות שבקופסא, סוגרים והופכים כמה פעמים, כך שכל הפרוסות ייעטפו במרינדה. מאחסנים במקרר למשך הלילה.
+ מחממים תנור ל-200 מעלות.
+ צולים את הסלק: מעבירים את פרוסות הסלק לתבנית (רצוי בשכבה אחת), יוצקים עליהם את המרינדה שנשארה בקופסא ומכסים בנייר אלומיניום או במכסה. צולים בתנור כ-45 דקות, עד שהסלקים רכים והמרינדה נספגה לחלוטין. מסירים את הכיסוי וצולים עוד 15 דקות, לייבוש והשחמה קלה. מוציאים ומניחים להתקרר מעט.
+ מרכיבים את הכריכים: מורחים על פרוסה אחת מיונז ועל פרוסה שניה חרדל. מניחים על המיונז עלי חסה וטבעות בצל (לא חובה) ומניחים עליהם בנדיבות פרוסות סלק. עורמים על הסלק כרוב כבוש וסוגרים בפרוסה שמרוחה בחרדל. חוזרים על הפעולות כדי להרכיב את הכריך השני וזוללים.
נותרו מקומות בסדנה הקרובה – ארוחות מהירות וטעימות לאמצע השבוע
עוד מנות מעולות עם סלק:
קציצות סלק ועדשים
שקשוקה סלק מרהיבה
בודהה בול עם קינואה, סלק ודלעת
תגיות: סנדוויץ', בראנץ' טבעוני, נקניק טבעוני, רובן, נקניק, איך מכינים נקניק טבעוני, כריך, סלק
קטגוריות: פוסט נבחר, מהיר וטבעוני, כריכים, ממרחים והברקות