ניוקי עם תרד ואספרגוס
בועז קווינטנר, "בועז מבשל"
ניוקי בלי ביצה? בלי בעיה. מסקנה לחיים בכלל ולמטבח בפרט: לא כל ההכרחי, הכרחי. לפעמים מומלץ לשבור את החוקים כדי לגלות עולם טעים יותר, כמו הניוקי האוורירי והנימוח הזה.
חומרים ל-6 מנות
לניוקי:
1 ק"ג תפוחי אדמה, לא מקולפים
250 גרם קמח
מעט מלח
100 גרם עלי תרד שטופים וקצוצים גס
1 כוס ציר ירקות
1 שן שום קצוצה
4 כפות שמן זית
מעט צ'ילי יבש גרוס
צרור אספרגוסים
+ מבשלים את תפוחי האדמה על קליפתם במים רותחים מעל להבה נמוכה כחצי שעה, עד שהם מתרככים לחלוטין. מסננים.
+ מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים אותם בעזרת פומפייה. מניחים בקערה, מוסיפים מעט מלח ואת הקמח ולשים היטב עד קבלת בצק אחיד.
+ מחלקים את הבצק לכדורים בגודל כף יד (כ-80 גרם אם אתם רוצים לשקול). על גבי משטח מקומח, מרדדים בידיים מקומחות כל כדור לגליל בעובי 1 ס"מ. חותכים את הגלילים בסכין חדה לפיסות באורך של כ-1 ס"מ.
+ מכינים את הרוטב: מחממים מעט שמן זית מעל להבה נמוכה ומטגנים מעט את השום והצ'ילי, עד הזהבה. מוסיפים תרד וציר ירקות ומבשלים כ-10 דקות, עד שהציר מצטמצם.
+ חולטים את האספרגוסים: מרתיחים בסיר מים מומלחים וחולטים את האספרגוסים השלמים 2-3 דקות. מוציאים מהמים (שומרים אותם על האש לבישול הניוקי), מעבירים למי קרח לעצירת הבישול ומסננים.
+ מבשלים את הניוקי ומגישים: מבשלים את הניוקי במים הרותחים כ-2 דקות, עד שהם צפים. מסננים ומעבירים למחבת עם הרוטב. מקפיצים את הניוקי ברוטב מעל להבה גבוהה כ-2 דקות, מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים באספרגוסים החלוטים.
תגיות: בישול טבעוני, מנות עיקריות, תרד, איטלקי, ניוקי, מתכונים טבעוניים, בועז קווינטנר, אספרגוס
קטגוריות: פסטה
הכנתי רק את הניוקי, כי לא היו לי את המרכיבים לרוטב.
יצא נהדר!! רך, טעים, פשוט, לא כבד כמו ניוקי קנוי.
פשוט מעדן! 😆
הי אורי,
האם יצא לך להקפיא את הניוקי (ללא רוטב, כמובן)?
אשמח להכין כמות גדולה ולהקפיא, אם זה אפשרי.
תודה!
מיכל
לא ניסיתי. יש לי תחושה שהמרקם יהרס.. אבל אני לא בטוחה.
הי אורי,
נראה מצוין… האם את חושבת שאפשר להכין יום-יומיים לפני, רק את הבצק, לשים במקרר וכשרוצים להוציא ולהכין אז להכניס למים רותחים?
או לשים במקרר אחרי שזה עבר תהליך בישול של המים , לאחר שזה צף והכל??…
תודה.
אני חוששת שהכנה של הבצק מראש תייבש אותו.. הייתי מבשלת, "עוטפת" בשמן זית ובכלי סגור במקרר. ואז לרוטב.
גם לי יצא בצק דביק והניוקי יצאו כבדים ולא טעימים. לדעתי, אין להשתמש בתפוחי אדמה אדומים אלא בלבנים, וצריך לגרר על מגרדת דקה ולא גסה.